Vijesti 13.08.2018.

POZIV Mjesne zajednice da dostave komunalne prioritete za 2019. godinu

ČITANJE: 1 minuta

Odjeljenje za komunalne poslove grada Banja Luke pozvalo je savjete svih 57 mjesnih zajednica da dostave prioritete za izgradnju komunalne infrastrukture u idućoj godini, u okviru priprema za izradu nacrta gradskog budžeta za 2019. godinu.

-Podaci o prioritetima za izgradnju i održavanje komunalne infrastrukture, poslužiće za izradu programa zajedničke komunalne potrošnje i uređenja građevinskog zemljišta za narednu godinu. Prioritete je potrebno klasifikovati po vrstama (komunalna oprema, vodovod, kanalizacija i javna rasvjeta), kako bi u skladu sa sredstvima budžeta raspoloživim za ove namjene  bio sačinjen što kvalitetniji prijedlog ovih programa – naveli su iz resornog odjeljenja.

Prema pozivu iz resornog odjeljenja, mjesne zajednice treba da navedu  isključivo tri prioriteta po navedenim vrstama, sa unošenjem tačne lokacije, količine odnosno dužine, brojem potencijalnih korisnika (npr. za vodovod – broj domaćinstava), te procjenjenu vrijednost radova, odnosno opreme.

-Napominjemo da su prijedlozi mjesnih zajednica jedan od kriterijuma, a da će odjeljenje  prilikom izrade prijedloga programa uvažavati i  druge kriterijume kao što su: Strategija razvoja grada, Plan kapitalnih investicija 2018-2020, usvojene odluke, analize, studije, projekte, kao i ravnomjernost ulaganja po mjesnim zajednicama – navedeno je u dopisu upućenom mjesnim zajednicama.

Predstavnici mjesnih zajednica spiskove prioriteta treba da dostave Odjeljenju za komunalne poslove do 15. avgusta ove godine.