Magazin 05.04.2018.

POZIV MLADIMA Izložba inovacija “Inost mladih” po dvadeseti put u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Međunarodna izložba ideja, inovacija i stvaralaštva ”INOST MLADIH 2018” održaće se od 18. do 20. aprila u Domu omladine.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi inovatora iz udruženja, saveza, asocijacija i pojedinaca, učenika, studenata i nastavnika iz Republike Srpske, BiH i drugih zemalja.

“Ovu 20. po redu izložbu organizujemo i posvećujemo zajedničkim naporima cijelog svijeta za globalno očuvanje planete i 22. aprilu Danu Grada Banjaluke” rekli su iz Saveza inovatora i Udruženja inovatora grada Banjaluka.

Organizatori pozivaju mlade da iskažu svoju inventivnost i efikasnost i prijave radove iz automatike, informatičke tehnologije (aplikacije, prezentacije i primjena u obrazovanju), kao i na slobodnu temu: industrijski dizajn, rješenja žigova roba i usluga, likovni i foto radovi – iz oblasti ekologije, suveniri, neobjavljeni maturski -diplomski ili stručni radovi, marketing planovi, biznis planovi, kratkometažni film, prezentacije i animacije svojih ideja i inovacija.

Rok za prijavu je do 10. aprila, a za najuspješnije radove, autore, mentore, škole i udruženja predviđena su priznanja, kao i posebne nagrade. U toku izložbe, 20. aprila najavljeno je i održavanje Okruglog stola na temu Inovacije u obrazovanju.

(Srpskainfo)