Vijesti 16.04.2016.

Poziv Putinu mijenja sve: Za dan asfaltirano 4.000 kvadrata puteva

ČITANJE: 1 minuta
putin

Gradske vlasti Omska asfaltirale su za jedan dan 4.000 kvadratnih metara puteva poslije pitanja mještanke ovog grada predsjedniku Putinu u televizijskoj emisiji kada će putevi biti popravljeni.

Vladimir Putin juče je odgovarao na pitanja građana u direktnom televizijskom prenosu. To je iskoristila i jedna građanka Omska, koja je pitala predsjednika Rusije kada će putevi u tom gradu, koji inače važe za jedne od gorih u Rusiji, biti popravljeni.

Predsednik Putin je odgovorio da zna za problem.

“Slažem se da je problem puteva eskalirao. To je čudno, s obzirom da su nedavno formirani lokalni fondovi za puteve, u koje su preusmjerene znatne sume novca. Mnogo ljudi me pita za problem puteva, i to ne samo u Omsku”, rekao je Putin i predložio da se uvede taksa na gorivo u visini od jedne rublje za popravku puteva.

“S obzirom da slijedi obilježavanje 300 godina Omska, grad mora biti uređen i kad su putevi u pitanju”, kazao je Putin u odgorovu građanki.

Odmah poslije toga, gradske vlasti Omska prionule su na posao i asfaltirale čak 4.000 kvadrata puteva za samo jedan dan, potrošivši 370 tona asfalta i 700 tona drugih materijala.

(Blic)