Vijesti 14.11.2021.

POZIV: Srbi protjerani iz FBiH i Hrvatske da se prijave za rješavanje stambenog pitanja

ČITANJE: 1 minuta

Odbor za rješavanje stambenog pitanja Srba protjeranih iz Federacije BiH i Hrvatske pozvao je sve prognanike sa tih teritorija koji u Srbiji nemaju krov nad glavom da do 15. decembra elektronskim putem popune anketni upitnik na sajtu prognani.rs. i time naprave prvi korak u rješavanju ovog egzistencijalnog problema.

Predstavnik Odbora Slađana Roža objasnila je da se to odnosi na sve prognane iz FBiH i Hrvatske koji žive kao podstanari, kod svojih familija ili u trošnim kućama i domaćinstvima.

– Upitnik mogu da popune i oni koji nisu zadovoljni svojim stambenim zbrinjavanjem. Smatramo da više od 30.000 ljudi, čak i do 50.000 nema krov nad glavom. To je jedan manji grad u Srbiji – rekla je Roža za RTS.

Ona je pozvala starija lica i one koji se ne služe računarima, a žive sami, da telefonom kontaktiraju ljude u Odboru kako bi popunili upitnik.

Roža je najavila će se Odbor obratiti i Srpskoj pravoslavnoj crkvi, jer je riječ o pitanju koje jednom za svagda mora da bude riješeno.

– Posle 15. decembra imaćemo kompletan uvid u upitnike. Tada ćemo sprovesti analizu i obratićemo se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić i poslaniku Miodragu Linti, koji je do sada rešavao probleme prognanih i bio jedini glas u Skupštini – rekla je Roža.

Upitnik pogledajte OVDЈE.

(SB)

Oznake: Slađana Roža