Magazin 20.10.2020.

POZIV SREDNJOŠKOLCIMA I STUDENTIMA: “Sofia” i “Noema” raspisali konkurs za najbolji filozofski esej

ČITANJE: 1 minuta

Udruženje za promovisanje kulture i mišljenja “Sofia” u saradnji sa “Noemom”, časopisom za društvenu i humanističku misao, Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, raspisuje konkurs za najbolji filozofski esej.

Učesnici konkursa mogu biti srednjoškolci i studenti koji su državljani BiH, a nagrada je novčana u iznosu od 100 konvertibilnih maraka i objavljivanje rada u časopisu “Noema”, prenosi Srpskainfo.

Konkurs se raspisuje povodom Međunarodnog dana filozofije, koji se obilježava svakog trećeg četvrtka u novembru, a ove godine pada na 19. novembar. U skladu s tim, teme eseja o kojima možete pisati su filozofskog karaktera.

Eseji moraju biti originalni i neobjavljeni. Neobjavljenim esejom se smatra onaj koji još ni na koji način nije pružen na uvid javnosti, ni u štampanom, ni u elektronskom obliku, uključujući i internet. Ukoliko se utvrdi da je esej plagijat, autor će biti diskvalifikovani.

Rok za slanje eseja je 09. novembar 2020. godine.

Rezultate konkursa kandidati će saznati na dan obilježavanja Međunarodnog dana filozofije, 19. novembra kada će objaviti ime dobitnika nagrade. Nagrađeni autor će potom biti kontaktiran, te će im biti uručene nagrade.

(SB/Banjaluka.net)