Vijesti 03.05.2019.

POZIV ZA SREDNJOŠKOLCE Ugostite vršnjake iz drugih opština

ČITANJE: 1 minuta

Iz udruženja “Perpetuum mobile” pozvali su sve srednjoškolce iz Banjaluke da se prijave za učešće u projektu “Connecting the Dots” zajedno sa mladima iz Jajca, Travnika/Novog Travnika, Gornjeg Vakufa/Uskoplja i Velike Kladuše.

Ovo je kažu prilika da upoznaju svoje vršnjake iz drugih lokalnih zajednica Bosne i Hercegovine.

Projekat “Connecting the Dots” bavi se povećavanjem znanja i razumijevanja mladih iz BiH o različitosti kulturnog nasljeđa Banjaluke i univerzalnim vrijednostima koje su zastupljene u religijama ovih prostora.

– Ovo ćemo raditi organizovanjem 3 home-stay razmjene gdje će mladi iz Banjaluke biti domaćini i ugostiti po 15 mladih u okviru ove tri razmjene. U zajedničkim aktivnostima, mladi će posjetiti četiri ključne religijske zajednice: katoličku, islamsku, pravoslavnu i jevrejsku gdje će kroz dijalog sa predstavnicima učiti o bogatoj istoriji i mirnoj koegzistenciji na ovim prostorima.

– Mladi Banjalučani trebaju ugostiti jednog vršnjaka u svom domu na tri dana, učestvovati u zajedničkim aktivnostima i druženju, ali i osloboditi se predrasuda i upoznati druge religije i kulture BiH.

Tri razmjene će biti održane u toku maja, juna i jula. Prijave su otvorene do nedjelje 5. maja.

Za sva dodatna pitanja možete kontaktirati organizatore mejlom na [email protected] ili putem njihovog Fejsbuk profila.

(Srpskainfo)