Vijesti 03.08.2020.

POZIV ZA SUBVENCIJE: 200.000 KM za poboljšanje kvaliteta zemljišta

ČITANJE: 1 minuta

Za subvencije poljoprivrednicima za poboljšanje kvaliteta zemljišta obezbijeđeno je 200.000 KM, koje će biti raspoređene putem javnog poziva koji je danas raspisao Centar za razvoj poljoprivrede i sela.

Za ove subvencije sredstva su prikupljena na osnovu naknade za pretvaranje poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe i biće iskorištena za sufinansiranje projekata čijom realizacijom se stvaraju uslovi za osposobljavanje neplodnog zemljišta za poljoprivrednu proizvodnju.

Za sredstva se mogu prijaviti fizička lica, preduzetnici (s.p.) i privredna društva koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom na ruralnom području Banje Luke i koja ispunjavaju određene uslove.

Maksimalna sredstva koja može ostvariti aplikant utvrđuju su u visini 60 odsto od  vrijednosti projekta, a ne mogu biti veća od 3.000 KM po projektu. Minimalna površina poljoprivrednog zemljišta koja se mora obuhvatiti ovim mjerama je pola hektara, a maksimalna površina poljoprivrednog zemljišta koje se može prijaviti iznosi tri hektara.

Konkursne prijave za dodjelu sredstava sa svim prilozima, potrebno je dostaviti do 1. septembra lično Službi za planiranje i razvoj Centra, radnim danom od 9 do 15 časova, ili putem pošte na adresu: Vojvode Momčila 10, 12 i 16, Banja Luka. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u prostorijama centra ili na telefone broj: 051/433-639, 051/433-637 i 051/433-620.

Prema podacima Centra za razvoj poljoprivrede i sela, u okviru realizacije programa korištenja  sredstava od naknade za pretvaranje poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe u zadnje tri godine ukupno je izdvojeno 882.292 KM, koje je koristilo 377 poljoprivrednika.

Javni poziv i prateću dokumentaciju preuzmite ovdje.

(E.M/banjaluka.net)