Vijesti 28.08.2018.

POZIVAJU INSTITUCIJE NA REAGOVANJE Elta TV najoštrije osuđuje prijetnje Nenada Nešića

ČITANJE: 2 minute

Redakcija Elta televizije najoštrije je osudila prijetnje v. d. direktora JP “Putevi RS” Nenada Nešića novinarki ove medijske kuće Miri Kostović.

U obraćanju javnosti je istaknuto da je nedopustivo da iko prijeti novinarima, a posljednji događaji pokazuju koliko je ova profesija na udaru i koliko su predstavnici “sedme sile” često izloženi prijetnjama i napadima.

Zato su iz Elte pozvali nadležne institucije da hitno preduzmu zakonom propisane mjere i da reaguju u okviru svojih nadležnosti s obzirom na to da je slučaj prijavljen policiji.

“Za sve ove godine, Mira Kostović je dobila više priznanja kao jedan od najboljih novinara regije Istočnog Sarajeva i šire. Priznata je i poznata u novinarskim krugovima kao vrhunski profesionalac. Elta televizija neće dozvoliti napade na svoje novinare, kao ni na jednog novinara u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini”, navodi se u saopštenju.

U istom tekstu je osuđen i napad na kolegu Vladimira Kovačevića, koji je brutalno pretučen na ulazu u svoju zgradu u Banjaluci.

“Sloboda javne riječi i medija je jedno od osnovnih načela demokratskog društva. Društvo koje dozvoljava prijetnje i premlaćivanja novinara predstavlja prijetnju za svakog pojedinca. Činjenica je da nam uskoro dolazi predizborna kampanja a potom i izbori, pa su svi politički subjekti zaoštrili retoriku u mjeri da se ni predstavnici medija više ne osjećaju sigurno u takvoj atmosferi. Stoga pozivamo i sve političare da obrate pažnju na svoje govore, saopštenja i djelovanja. Takođe, pozivamo ih da kazne pojedince u svojim redovima koji ugrožavaju javni red i mir”, piše na kraju saopštenja redakcije Elta televizije.

Nešić: Novinarki Kostović nisam prijetio

Nenad Nešić, v. d. direktora “Puteva RS”, rekao je za “Nezavisne” da novinarki “Elte” Miri Kostović nije prijetio, i da nema ništa protiv nje.

“Iznenađen sam kako se stvari izokreću”, rekao je Nešić i dodao da novinarku nije vidio više od pola godine.

Ističe da bi je zamolio da objasni da li je ona čula da je on prijetnje izgovorio.

“Je li to ona čula svojim ušima? Najveći je problem što svako može da piše šta hoće bez dokaza i da ne odgovara za ono što napiše”, naglasio je on.

(Nezavisne)

Oznake: Nenad Nešić