Vijesti 15.01.2019.

“POZIVALI NA NASILNU PROMJENU USTAVA” Dragičević, Stanivuković i Dabić prijavljeni Tužilaštvu

ČITANJE: 2 minute

Policija je prijavila poslanika NS RS Draška Stanivukovića, Davora Dragičevića, oca Davida Dragičevića, te Željka Dabića, a koji su osumnjičeni za pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja Republike Srpske.

Izvještaj protiv njih danas je Policijska uprava Banjaluka dostavila Republičkom javnom tužilaštvu Republike Srpske.

Pravda za Davida: Molimo vas, ne govorite u naše ime

Grupa „Pravda za Davida“ saopštila je da u njeno ime javno mogu istupati samo roditelji pokojnog Davida Dragičevića, Suzana Radanović i Davor Dragičević, advokati koje je grupa angažovala, kao i članovi Dragan Dabić i Ozren Perduv.

Iz grupe napominju da svi ostali koji javno pominju slučaj ubistva Davida Dragičevića to rade u svoje ime i ne zastupaju mišljenje „Pravde za Davida“.

– Molimo građane, stručnjake, političare i sve ostale osobe da ne iznose javne analize niti daju izjave za medije u ime naše grupe. Ukoliko to ipak rade, neka naglase da se radi o njihovim ličnim stavovima, sa kojima grupa može, ali i ne mora da se slaže – naglašavaju iz „Pravde za Davida“.

Porodica Dragičević, dodaje se u saopštenju koje je potpisala Suzana Radanović, lično apeluje na sve ljude kojima je stalo do istine i konačnog rješenja ovog slučaja da ne prezentuju javno svoje mišljenje, jer to može samo štetiti njihovim nastojanjima da pronađu ubice Davida Dragičevića.

Podsjetimo, David Dragičević je nestao 18. marta u Banjaluci, a njegovo tijelo je pronađeno 24. marta u koritu rijeke Vrbas. Slučaj prate mnoge kontroverze, počevši sa konferencijom za medije, koju je održao MUP RS već 26. marta, i na kojoj je David optužen da je narkoman, provalnik i samoubica.

Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka trebala su tri mjeseca da slučaj kvalifikuje kao ubistvo, a ne kao zades, kako je tvrđeno na početku.

– Sve ovo je izazvalo bunt građana koji su podržali porodicu ubijenog Davida, te im tokom ovih 10 mjeseci pomogli da dokažu da nijedna tvrdnja iznesana na toj pres konferenciji nije tačna. Davidov otac Davor Dragičević tvrdi da je njegov sin otet i mučen šest dana, nakon čega je likvidiran – saopšteno je iz grupe „Pravda za Davida“.