Sport 21.02.2021.

POZLILO MU NAKON UTAKMICE: Preminuo Zlatko Saračević, poznati trener i raniji rukometaš Borca

ČITANJE: 1 minuta

Zlatko Saračević, bivši rukometaš banjalučkog Borca, koji je kasnije postao velikan evropskog rukometa i poznati trener, preminuo je danas u Koprivnici.

Kako javljaju hrvatski mediji, legendarnom rukometašu navodno je pozlilo nakon utakmice Lokomotive i Podravke čiji je bio trener, ali je nažalost, ishod bio koban, prenosi Srpskainfo.

Saračević je karijeru počeo u banjalučkom Borcu, a kasnije ga je put odveo u mnoge evropske klubove.

Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu.

Pokušaji reanimacije

U večernjim satima nedjelje, nakon utakmice Podravke Vegete i Lokomotive u Koprivnici, prestalo je kucati srce Zlatka Saračevića. Trener Podravke Vegete preminuo je nakon što su ga liječnici na hitnom bolničkom odjelu koprivničke Opće bolnice ‘Dr. Tomislav Bardek’ 40-ak minuta pokušavali reanimirati.

Saračević je nakon utakmice bio u dobrom raspoloženju, sretan zbog važne pobjede koja je njegovu ekipu dovela pred osvajanje novog naslova prvaka Hrvatske. Nitko nije mogao naslutiti što će se dogoditi tek nekoliko minuta kasnije.

Saračević je poslije utakmice napustio gimnazijsku dvoranu te je svojim automobilom krenuo odvesti kući trenericu vratarki Barbaru Stančin. Na jednom od koprivničkih semafora mu je iznenada pozlilo, te je Barbara odmah pozvala hitnu pomoć koja je stigla vrlo brzo. Sumnjalo se na srčani udar, liječnici su mu dugo pružali pomoć, ali nažalost nisu ga uspjeli spasiti, javile su Sportske novosti.

(SB)