Magazin 18.11.2015.

Pozlilo mu: Željko Samardžić završio u bolnici

ČITANJE: 2 minute
samardzic
Drama u domu pjevača Željka Samardžića odigrala se u noći između ponedjeljka i utorka, kada mu je odlazak na spavanje odložio visok pritisak, zbog čega mu je pozlilo.

Nedavno je imao zdravstvenih problema sa štitnom žlijezdom, pa su pjevača hitno prebacili u Urgentni centar, gdje ga je zbrinuo tim ljekara. Kako saznajemo, on je u lošem stanju primljen u ovu ustanovu.

– Željko je na prijemno odjeljenje hitnih slučajeva došao oko četiri sata iza ponoći sa jakim grčevima u stomaku, povraćanjem i izuzetno visokim pritiskom. Ljekari su ga odmah primili s obzirom na njegovu istoriju bolesti i probleme koje inače ima sa srcem i štitnom žlijezdom. On je i nakon prijema povraćao, osjećao mučninu i pritisak u grudima, što je ljekare uplašilo. Smešten je u bolnički krevet da bi mu ispitali uzroke takvog stanja i uradili kompletne analize, zbog čega je u bolničkoj postelji proveo nekoliko sati. Doktori su mu odmah, nakon što su ustanovili da ima visok pritisak, koji raste, dali injekciju kako bi ga spustili – priča naš izvor blizak jednom od doktora koji su primili Samardžića i dodaje:

– Kada mu se stanje stabilizovalo i kada su doktori bili sigurni da nema opasnosti po njegovo zdravlje, Željko je pušten kući uz obavezu da se javi izabranom ljekaru radi detaljnih analiza. Pjevač je bio vidno uznemiren jer se nakon saniranja problema sa štitnom žlezdom osjećao bolje i pridržavao se redovne terapije koja mu je propisana. Doktori su mu savjetovali da promijeni i način života jer više nije u stanju da po čitavu noć radi u zadimljenim kafanama, što mu je potpuno poremetilo bioritam – zaključuje naš izvor.

Kako bismo provjerili kako se oseća nakon ukazivanja ljekarske pomoći, pozvali smo Željka.

– Hvala na pitanju, dobro sam sada nakon pregleda u Urgentnom centru. Moram malo više da se posvetim zdravlju i da prilagodim tjelesnu težinu svojim godinama – izjavio je pjevač za “Alo!”.

Podsjećanja radi, Željko je prije dvije godine završio u bolnici kada mu je dijagnostikovana hipotireoidoza, bolest štitne žlezde.

– Kompleksna je to bolest, ali sam i ja veliki borac. Uz pomoć doktora Hajdukovića upoznao sam se sa svim što nosi problem koji imam, a dosta sam i čitao o tome. Već nekoliko mjeseci uzimam terapiju i osjećam se dobro. Vrlo sam oprezan kada je zdravlje u pitanju i pridržavam se strogo svih savjeta ljekara – rekao je tada Samardžić.

(Alo.rs)