Svijet 07.01.2021.

Poznat identitet muškarca s “rogovima” koji je upao u Kongres

ČITANJE: 1 minuta

Fotografije i snimci upada Trumpovih pristalica u zgradu Kongresa sinoć su obišle cijeli svijet. Iako je na fotografijama i snimcima iz Kongresa bilo mnogo upečatljivih prizora, jedan od demonstranata koji je izazvao najveću pažnju je muškarac u 30-im godinama lica obojenog u boje američke zastave, koji je na glavi nosio krznenu kapu s rogovima.

Kako piše CNN, radi se o Jakeu Angeliju, koji je poznatiji kao QAnonov šaman. QAnon je vjerojatno najluđa teorija zavjere koju je iznjedrio Trampov četverogodišnji mandat u Bijeloj kući.

Pristalice te teorije zavjere vjeruju da je grupa pedofila koji obožavaju Satanu ušla u najviše redove američkih vlasti, a protiv njih se bori Donald Tramp.

Angeli je juče, nakon što je s ostatkom Trumpovih pristalica nasilno upao u zgradu američkog Kapitola, tumarao po zgradi noseći američku zastavu pričvršćenu na koplje i megafon. U jednom je trenutku snimljen kako bez majice stoji na govornici Senata.

CNN je danas pokušao stupiti u kontakt s Angelijem, koji živi u saveznoj državi Arizoni. Ali iako nisu uspjeli doći do njega, javio im se njegov rođak Adam, koji je potvrdio da je upravo Jake Angeli mušakarac s rogovima. Opisao ga je kao “rodoljuba”.

Angelijeva Facebook stranica prepuna je objava u kojima širi QAnonove teorije zavjera, pri čemu neke od objava imaju prilično nasilan sadržaj.

“Nema nade da ćemo preživjeti napad neprijatelja sve dok ne povješamo izdajice koji se skrivaju među nama”, stoji u jednog od objava. Jedna od fotografija na Angelijevoj Facebook stranici prikazuje ga u krznu i s rogovima, pri čemu u rukama ima pušku.

Angeli je posljednjih mjeseci redovno posjećivao Trampove skupove u Arizoni.

(index.hr)