Vijesti 26.10.2021.

POZNAT MOTIV: Policija u posljednji čas spriječila dogovorenu tuču “Vulturesa” i “Delija”

ČITANJE: 2 minute

U Banjaluci je bila dogovorena tuča između navijača fudbalskih klubova Crvena zvezda i Borac, saznaje Srpskainfo.

Kako otkrivaju izvori Srpskainfo, tuča je bila dogovorena za ponedjeljak u večernjim časovima, ali ih je spriječila policija.

Prema saznanjima Srpskainfo, motiv sukoba je prešarani grafit u banjalučkom naselju Rosulje.

– Lešinari su uočili da im je u Rosuljama išaran jedan grafit i zatim su saznali da je za to odgovorna grupa navijača FK Crvena zvezda iz Banjaluke. U navijačkim krugovima smatra se neoprostivim ako jedna grupa uništi navijačke grafite druge. Zbog toga su popularni Lešinari odlučili da im se osvete za to – kaže izvor Srpskainfo iz navijačkih grupa.

Prije sukoba stanari ovog naselja primijetili su veliki broj mlađih osoba kako su se skupili kod parka, a navodno su neki od njih imali i palice ili neke druge predmete u rukama.

Zbog toga su odmah obavijestili policiju.

Prema našim saznanjima, nakon ove prijave angažovan je veliki broj policajaca koji je patrolirao ulicama; na taj način su spriječeni eventualni sukobi i narušavanje javnog reda i mira.

– Prvo sam u Rosuljama na autobuskom stajalištu i u blizini vidio desetak policijskih vozila pod rotacijom, a tu su bile i marice. Nakon toga, veliki broj policijskih vozila sam vidio i kod Tržnog centra „Zenit“. Čuo sam da se priča da je bila dogovoreno neka tuča navijača. Navodno je policija pronašla navijače i u blizini parka “Mladen Stojanović” – istakao je jedan od očevidaca za Srpskainfo.

Portparol Policijske uprave Banjaluka, Danijela Mučibabić, rekla je da je policija sinoć oko 20.45 postupila po prijavi da se u Voždovačkoj ulici u Banjaluci kreće grupa od oko 50 navijača fudbalskog kluba iz Banjaluke.

GRAFIT/G. ŠURLAN, RAS SRBIJA

– Policija je postupila zajedno sa žandarmerijom i preduzete su sve neophodne mjere, nakon čega su se navijači razišli. Rad po navedenom je u toku – istakla je Mučibabićeva.

(SB)

Oznake: Vultures