Magazin 19.07.2016.

Poznat program manifestacije u Zelenom viru: Tri dana sporta i folklora

ČITANJE: 1 minuta

Manifestacija “Kulturno-sportsko ljeto Zeleni vir” i ove godine će biti održana od 27. do 29. jula u ovom naselju, a posjetioce očekuje bogat kulturno-sportski program.

Organizatori su pripremili brojne sadržaje kao što su turnir u malom fudbalu, navlačenje konopca, igre bez granica na vodi, revijalna utakmica dječaka i djevojčica kao i dnevna žurka na plaži Zeleni vir.

– Nastojimo svake godine da ovu manifestaciju podignemo na što viši nivo. Očekujemo učešće oko 300 mladih ljudi, ali i veliku posjetu, kakva je bila i proteklih godina. Nagradni fond ove manifestacije je 3.000 KM, a podijelićemo ga učesnicima koji osvoje prva mjesta u igrama. Novina ove godine je stara tradicionalna igra navlačenje konopca koja se polako zaboravlja na našim prostorima – rekao je predsjednik Udruženja omladinaca “Zeleni vir” Milan Ćurlić.

Dodaje da je prošle godine u zabavnom dijelu programa učestvovala Etno-grupa “Trag”, dok će ove godine nastupiti kulturno-umjetnička društva.

– Od velikog nam je značaja i podrška koju dobijamo od odbornika SNSD-a u Skupštini grada Nenada Talića koji će i ove godine kao i prethodne pobjednicima pokloniti neke od nagrada i biti jedan od posjetilaca i sponzora naše manifestacije – kazao je Ćurlić.

(Glas Srpske)