Poznata imena stradalih u nesrećama kod Laktaša

U saobraćajnoj nesreći u mjestu Mahovljani, kod Laktaša, poginuli su Bojan Vuković (22) iz Aleksandrovca, te sedamnaestogodišnja A.K. iz Maglajana, saznaju “Nezavisne”.

U toj nesreći, u slijetanju golfa, povrijeđeni su sedamnaestogodišnja N.J. iz Banjaluke i Stefan Kesić (21) iz Maglajana.

U drugoj nesreći, u slijetanju pežoa, poginuo je Marko Ivekić Stojanović (23) iz Banjaluke, a povrijeđen je Stefan Vidović (22) iz Banjaluke.

Prva tragedija dogodila se u 2.30 kada je golf 5 udario u drvo pored puta, a druga 20 min kasnije, kada je pežo 406 udario u banderu.

U oba slučajan uviđaj je izvršio dežurni tužilac zajedno sa policijom iz Laktaša.

Naređena je obdukcija tijela stradalih, ali i ostale mjere s ciljem da se utvrde uzroci nesreća.

Ekipa “Nezavisnih” u Mahovljanima je zatekla stravične scene. Pored puta zatičemo lokvu krvi. Dijelovi vozila rasuti su na sve strane, što svjedoči o jačini udara.

“Nakon strahovitog udara, čuli su se nauci jednog od mladića. Bili su i vatrogasci, koji su morali rezati lim da izvuku unesrećene. Krv mi se u žilama ledi kad se prisjetim protekle noći”, kaže za “Nezavisne” jedan mještanin.

Jezive scene su i u Jakupovcima. Auto se zakucao u stub ulične rasvjete, a kako je došlo do te nesreće, biće utvrđeno naknadno.

(Nezavisne)

VIŠKOVIĆ: Izmjene Krivičnog zakona u prvom kvartalu ove godine

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas Srni da bi u prvom kvartalu ove godine trebalo da budu utrđene izmjene i dopune Krivičnog zakona Srpske, jer su pojedini članovi zakona slabo primjenjivani u praksi ili nisu bili dovoljno jasni.

“ZDRAVO DA STE” Počinju besplatne radionice za djecu i mlade

Udruženje građana “Zdravo da ste” Banja Luka počinje realizaciju besplatnih radionica u okviru projekta “Mjesne zajednice prijatelji djece – klubovi za djecu i mlade”. Kako navode iz ovog udruženja, cilj projekta je unaprijediti kapacitete i uslove zajednice da adekvatno odgovori na probleme i potrebe djece i mladih putem kreiranja sadržaja za kvalitetno provođenje slobodnog vremena

RAKOVAČKE BARE Novi magacin za vatrogasce i Civilnu zaštitu

Gradska Civilna zaštita i vatrogasna služba dobiće ove godine novi, veliki magacin na Rakovačkim barama, u nastojanju da gradske službe budu spremne na pravovremenu reakciju u slučaju vanrednih situcija, poput katastrofalnih poplava iz 2014. godine.