Magazin 22.05.2016.

Poznati iz Banjaluke: Kad će taj vikend za omiljene rituale

ČITANJE: 2 minute

Slobodno vrijeme uglavnom provode na dva načina –  pasivno i aktivno. Pasivno obično uključuje gledanje televizije, čitanje knjiga, izlaske s prijateljima u kafić i slično. Aktivno provođenje slobodnog vremena najčešće je vezano uz bavljenje sportom, različite hobije i slično.

Izuzetak nisu ni poznate ličnosti, sportisti, voditelji, pjevači koji kad ne rade tokom vikenda uživaju u onim dragim aktivnostima koje ih posebno usrećuju i opuštaju.

Neki od njih su nam otkrili svoje rituale u slobodnim trenucima.

Vanja Mišić, pop pjevačica iz Banjaluke, koja je ovih dana u fokusu javnosti zbog singla “Prstima”, ističe da oni u porodici već godinu i po imaju bebu, pa je igranje s njom omiljena zabava svima.

“Sa bebom Ivom smo kolektivno podjetinjili. Takođe, svaki slobodan trenutak koristim da vozim bicikl, napravim ručak, ali i da radim na muzici”, kazala nam je Vanja.

Sportista Boris Raspudić, fudbaler banjalučkog Borca, ističe da u slobodno vrijeme voli da šeta, vozi bicikl i obožava prirodu.

“Slobodno vrijeme provodim sa porodicom i društvom, a ako je u pitanju ljeto, onda sam negdje pored vode”, kaže ovaj fudbaler Borca.

Danijel Dakić, voditelj na RTRS-u, zastupa stav da javne ličnosti treba da dio slobodnog vremena posvete pružanju javne podrške i saradnjom sa organizacijama kojima treba takva podrška.

“Ambasador sam udruženja “Budimo ljudi” pa često pomažem na različite načine i po potrebi. Takođe, aktivno se bavim promocijom urbane kulture jer sam uključen u kampanjama Exit i FreshWave festivala. Rado se odazivam i dajem podršku kulturnim institucijama pa sam se tako našao i u kampanji biblioteke ‘Njegujmo srpski jezik'”, naveo je Dakić. U svim tim akivnostima ulovi se vremena za porodicu i prijatelje pa su roštilji i odlazak na kafu njegovi najdraži rituali.

Zlatan Klokić, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske, kaže da svaki slobodan momenat koristi da provede sa najbližima, sa sinom i suprugom.

” Uglavnom boravimo u prirodi, nemam poseban hobi, osim kada imam vremena volim da pogledam film ili utakmicu”, kaže Klokić i dodaje da je druženje sa prijateljima obavezno.

Miljka Brđanin, glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske, kaže da su joj omiljeni rituali kafa i čitanje novina u pidžami.

“U posljednje vrijeme redovno vježbam i treniram, a takođe volim da šetam po prirodi, da obilazim sela i planine”, kaže Miljka. Omiljeno joj je da sa sinom, koji je u pubertetu, gleda seriju “Državni posao”. “Slobodno vrijeme posvetim i ljudima koje volim, sebi i svakako da uživam”, istakla je ova glumica.

(Nezavisne)