Vijesti 14.10.2022.

Poznato stanje pacijenata povrijeđenih u pucanju mosta kod Ovčar Banje

ČITANJE: 1 minuta

Svih sedam pacijenata, hodočasnika iz Zvornika koji su povrijeđeni prilikom pucanja visećeg mosta kod Ovčar Banje, nalaze se u stabilnom stanju i neki će biti danas pušteni kući, dok su tri teško povrijeđene žene prevezene na ortopediju na Banjici u Beograd, rekla je Srni načelnik hirurgije Opšte bolnice u Čačku Biljana Marić.

“Trenutno u našoj bolnici je sedam pacijenata koji su povređeni u nesreći na reci Moravi. Na odeljenju hirurgije se nalazi troje pacijenata, dve gospođe i jedan dečak od 19 godina. Svi imaju lakše telesne povrede i verovatno će danas biti pušteni kući”, rekla je Marićeva.

Ona je navela da su na ortopediji dvije pacijentkinje, jedna ima prelom na ruci, ali to su lakši prelomi, jer nemaju dislokacije, te vjeruje da će i njih dvije danas biti puštene kući.

“U jedinici intenzivnog lečenja takođe su dve pacijentkinje koje su teže povređene. One će biti za sada zadržane kod nas. Svi su trenutno stabilni. Nisu trenutno životno ugroženi”, rekla je Marićeva.

Ona je navela da su juče tri žene prebačene na Institut za ortopediju na Banjici u Beogradu, te da one imaju ozbiljne povrede kičme i kičmenog kanala.

“One će biti dalje tretirane (na Banjici)”, dodala je doktorka Marić.

Dvije žene su poginule u jučerašnjoj nesreći u Ovčar Banji, a deset osoba je povrijeđeno kada se srušio viseći pješački most preko rijeke Morave.

Oznake: Most, Ovčar banja