POZORIŠTA U SRPSKOJ NASTAVLJAJU EMITOVANJE PREDSTAVA: “Velika iluzija” večeras onlajn

Narodno pozorište Republike Srpske i Dječije pozorište RS i za ovu sedmicu za svoju vjernu publiku pripremili su po nekoliko predstava koje će emitovati na zvaničnim Јutjub kanalima.

– Predstave će biti aktivne sedam dana da bi bilo omogućeno svim zainteresovanima da ih pogledaju, nakon čega će biti uklonjene – naveli su iz NPRS, na čijem onlajn repertoaru će večeras od 20 časova biti emitovana predstava “Velika iluzija” Džordža F. Vokera, a u režiji Dragana Ostojića.

U istom terminu u srijedu će biti prikazana “Krivica” Nebojše Romčevića te “Narodni poslanik” Branislava Nušića, obje u režiji Nikole Pejakovića.

Na repertoaru Dječijeg pozorišta Republike Srpske u srijedu od 18 časova biće prikazana predstava “Ivica i Marica”, a u subotu u istom terminu “Tri praseta”.

– Sve vrijeme emitovanja onlajn, tokom marta, aprila i maja emitovane su 24 predstave. Zbirom dosadašnjih pregleda broj “klikova” na “Јutjubu” prelazi 30.000 – objavili su iz DPRS.

(Glas Srpske)

DEMANTI: “Milenko Đaković ostaje privržen politici DNS-a”

Povodom teksta objavljenog na portalu banjaluka.net pod naslovom “Nezvanično: Milenko Đaković možda ide u Demos?”, a prenesenog na portalu prijedor24h.net, Informativna služba Gradskog odbora DNS-a u Prijedoru i Milenko Đaković oglasili su se demantijem. Njihovo reagovanje prenosimo u cijelosti: “Gradonačelnik Prijedora i predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Prijedor Milenko Đaković i u budućnosti ostaje privržen politici

TALIĆ NA POPULARNOM KUPALIŠTU: Uskoro sanacija “Zlajine plaže”

Popularno banjalučko kupalište „Zlajina plaža“ uskoro bi trebala biti sanirano. Nastavak je to inicijative koju je pokrenuo prošle godine predsjednik Skupštine grada Banja Luka Zoran Talić zajedno sa mještanima MZ Kočićev vijenac. On je danas obišao popularno banjalučko kupalište sa načelnikom Odjeljenja za komunalne poslove grada Banja Luka, Petrom Bilčarem kako bi se dogovorila dalja

NA RESPIRATORIMA 93 PACIJENTA Još šest osoba preminulo od korone u Srbiji

U  Srbiji je do 15 časova 6. jula 2020. godine registrovano još 289 novooboljelih od korona virusa, a šest ljudi je preminulo. Registrovano je ukupno 16.420 potvrđenih slučajeva COVID 19. Testirani su uzorci 7.872 osobe objavljeno je na sajtu Covid19.rs. Ukupan broj preminulih od početka epidemije popeo se na 317, prenosi Telegraf. (A.M/banjaluka.net)

SNSD ZAINTERESOVAN ZA DVA MJESTA Dodik uoči sastanka: Očekujem da više ne bude blokada

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će sutra u Istočnom Sarajevu razgovarati sa liderima HDZ-a Draganom Čovićem i SDA Bakirom Izetbegovićem o imenovanjima, te da je SNSD zainteresovan za dva mjesta – Regulatornu agenciju za komunikacije BiH i Agenciju za istrage i zaštitu BiH. “Tamo ima već oko pet, šest mjesta koja popunjavaju Bošnjaci

ŠPIRIĆ: Učiniti sve da se ispune uslovi koje je zadala Evropska komisija

Predsjedavajući Doma naroda parlamenta BiH Nikola Špirić rekao je danas da će ovaj dom nastaviti da ispunjava zakonodavne aktivnosti u smislu kretanja BiH ka statusu kandidata za članstvo u EU i najavio da će zadržati dinamiku zasjedanja doma jednom mjesečno, a ukoliko se ukaže potreba i više puta, naglasivši da institucije BiH treba da rješavaju