Magazin 25.10.2018.

“POZORIŠTE GRADI LIČNOST” Banjalučko pozorište poziva mlade aktiviste na umjetnički kamp

ČITANJE: 1 minuta

Pozorište mladih DIS iz Banjaluke organizuje umjetnički kamp za aktiviste iz BiH, koji koriste pozorišne tehnike u svom radu i koji će biti održan od 9. do 12. novembra u ovom gradu.

Kamp će biti organizovan za uzrast od 16 do 25 godina u prostorijama DIS pozorišta, i to na temu “Pozorište gradi ličnost”. Kako organizatori navode, u pitanju je “umjetnički kamp mladih, koji sa novim iskustvima, doprinosi sagledavanju sadašnjosti i postizanju boljeg međusobnog razumijevanja”.

Riječ je o projektu “PATH” (“Peace Action Throught Theatre”), koji služi za razvoj i primjenu metode za unapređenje interkulturalnih vještina mladih u BiH zasnovanih na kreativnoj drami, uz partnersku saradnju stručnjaka iz Centra za dramski odgoj BiH.

Prijave su otvorene do 30. oktobra, broj učesnika je ograničen, a mjesta na radionicama se popunjavaju po sistemu prioritetnih oblasti i brzine prijavljivanja. Svim učesnicima su obezbijeđeni putni troškovi, ishrana i hotelski smještaj.

Prijave za kamp, koje podrazumijevaju kratku biografiju sa osnovnim kontakt podacima, dostavljaju se na mail [email protected], sa naznakom “za PATH kamp”. Svi zainteresovani se za dodatna pitanja mogu obratiti oraganizatorima na telefonske brojeve 051 92 55 99 i  060 360 2111.

Projekat se organizuje uz finansijsku podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

(Srpskacafe)