Vijesti 21.01.2021.

POZVALI GRAĐANE DA SE VAKCINIŠU: Tegeltija, premijeri Srpske i FBiH spremni da prime vakcinu

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će primiti vakcinu protiv virusa korona i pozvao je sve građane da iskoriste priliku i da se vakcinišu, jer je to u ovom momentu jedino rješenje za suzbijanje kovida 19.

Višković je istakao kako ima povjerenje u sve vakcine, ali je pojasnio i da neće prvi “potrčati” da ne bi bila priča da premijer hoće prvi da se vakciniše.

On je ponovio da je plan vakcinacije u Srpskoj urađen i da će se ići po principu po kojem radi Srbija, te istakao važnost medija u promovisanju imunizacije.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da će se vakcinisati bilo kojom vakcinom koja dođe u BiH, jer apsolutno vjeruje sistemu vakcinacije i imunizacije.

On je ponovio da je vakcinacija dobrovoljna i da građani, koji se ne budu htjeli vakcinisati, neće snositi nikakve sankcije.

“Ukoliko se više građana vakciniše, to će biti veći efekat u suzbijanju virusa, ali vakcinisanje je dobrovoljno”, pojasnio je Šeranić.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija potvrdio je da je spreman da primi vakcinu protiv virusa korona.

On je ocijenio da ne spada u grupu onih koji prvi treba da prime vakcinu, jer je prebolovao koronu. “Ali, spreman sam da se vakcinišem”, istakao je Tegeltija na konferenciji za novinare.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i ministar civilnih poslova u Savjetu ministara Ankica Gudeljević iskazali su spremnost da se vakcinišu.

Tegeltija je danas u Sarajevu razgovarao sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem i premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem o zajedničkom pronalaženju alternativnih izvora za nabavku vakcine protiv virusa korona.

(Srna, E.M)