Politika 23.09.2021.

POZVAO IH U RS: Dodik sa učenicima Srpske gimnazije “Nikola Tesla” u Budimpešti

ČITANJE: 1 minuta

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je danas Srpsku gimnaziju “Nikola Tesla” u Budimpešti, u kojoj nastavu pohađaju i učenici iz Republike Srpske, te najavio pomoć Srpske ovoj obrazovnoj ustanovi.

U obraćanju učenicima Srpske gimnazije Dodik je naglasio da su Srbi kroz vijekove uvijek bili na ispravnoj i civilizacijskoj strani istorije.

Prošli vijek je bio stradalnički za Srbe, a ovaj mora biti vijek integracije za sve Srbe. Treba da budemo uporni i da nikome ne dozvolimo da omalovaži našu prošlost, našu istoriju, jezik i pismo, jer sve je to dio našeg cjelokupnog identiteta – istakao je Dodik.

On je poručio da Srbi danas mogu punim plućima da udahnu snagu svog identiteta.

– Pozivam vas da zajedno sa vašim profesorima dođete u Republiku Srpsku, u Banjaluku i druge naše gradove, te da zajedno obiđemo naša stratišta, među kojima je i logor smrti Jasenovac. Mi ćemo obezbijediti i vaš dolazak i boravak u Republici Srpskoj – rekao je Dodik i istakao da je za Srpsku veoma važno njihovo postojanje u Mađarskoj.

Učenici Srpske gimnazije dočekali su srpskog člana Predsjedništva BiH burnim aplauzom, nakon čega su izveli pjesme o Kosovu i splet srpskih igara.

(Stna/SB)

Oznake: Milorad Dodik