Vijesti 29.11.2018.

PRAVDA ZA DAVIDA 249. PUT “Bio je dijete koje je svako mogao poželjeti”

ČITANJE: 2 minute

Promrzli, ali istrajni građani Banjaluke i večeras su stali na Trg Krajine i podržali Davora Dragičevića, njegovu porodicu i članove grupe Pravda za Davida, koji traže da se završi istraga o ubistvu Davida Dragičevića, otkriju i kazne počinioci.

I tokom 249. mirnog okupljanja i protesta uglas su upitali “Ko je ubio Davida” i zatražili istinu i pravdu za ovog mladića koji je nestao i nakon nekoliko dana pronađen mrtav u rječici Crkvena još u martu ove godine.

– Ako odem u Prijedor tražiću izuzeće. Ne priznajem nijedno tužilaštvo. Prvo riješite ubistvo moga djeteta. Dragi sine, idemo do kraja. Da vide, Davide – poručio je otac Davor Dragičević.

On je naveo i da više niko ne može da kalja lik njegovog sina, te da se okupljaju na trgu kako bi dokazali da on nije onakav kakvog su ga predstavili.

– Rekao sam davno da država ovo neće riješiti, ali ima ko hoće. Sutra je 26 godina kako sam ranjen i kako sam dao dio tijela za ovu državu. I ovo neće proći dok ne riješim ubistvo svog sina i otkrijem imena svih saučesnika i ubica, a onda će biti kako mora – rekao je Davor, čije su riječi građani propratili aplauzima.

Oni su potom uglas otpjevali i pjesmu “Klinac u getu”, koju svaku veče pjevaju na trgu.

– Pokazali smo za ovih osam mjeseci da je Đakac dijete koje je svako mogao poželjeti i anđeo ovog grada, a prije svega to su uradili njegovi roditelji svojom istrajnošću. Hvala njegovim prijateljima i svima koji stoje svih ovih mjeseci. Istrajaćemo do istine i pravde za njega. Zahvaljujemo se i našim građanima u SAD koji neumorno rade da dođu do svih kongresmena u SAD – poručila je Daniela Ratešić iz grupe Pravda za Davida.

(Srpskainfo)