Magazin 21.09.2015.

Pravi muškarci umiju i ovo!

ČITANJE: 2 minute
Iako nas nazivaju jačim polom, mnogi od nas nisu savladali ove jednostavne, ali veoma važne vještine. Vrijeme je da to promijenimo!

Žurite na posao ili na sastanak sa djevojkom iz svojih snova. Sve izgleda savršeno: stavili ste taman onoliko parfema koliko je potrebno da mirišete fenomenalno – ni previše ni premalo, besprijekorno ste se obrijali, a vaše cipele su tako čiste da se možete ogledati u njima.

A onda se dogodi problem: oblačite svoju srećnu košulju i primjetite da nedostaje dugme ili, još gore, na njoj je ogromna fleka od kafe.

Kako riješiti ove probleme? Ne, ne tako što ćete proslijediti košulju mami, sestri, djevojci ili drugarici – pravi muškarci se sami bore s ovakvim problemima.

PEGLANJE KOŠULJE

Jasno je izgužvana košulja odaje utisak da ste neuredni i nemarni. Osim ukoliko ne nosite lanenu košulju, koja može biti malo ležerna, nikad ne bi trebalo da dozvolite sebi da izgužvani izađete iz kuće.

Tehnika peglanja nije teška, sve što je potrebno jeste da budete pažljivi. Najbolje pegle su one koje rade na principu pare.

OTKLONITE TRAGOVE DEZODORANSA

Jedan pogrešan potez i vaša nova majica biće prekrivena bijelim prugama.

Zato je neophodno da uvijek imate spreman trik za brzo uklanjanje fleka tako da ne oštetite tkaninu.

ZAŠIVANJE DUGMETA

Uvlačenje konca u iglu može biti izvrsna vježba za koncentraciju i strpljenje, pored toga što ćete zahvaljujući njoj uvijek izgledati besprijekorno.

Čim savladate ovu tehniku, kupite što više dugmadi u različtim bojama i veličinama kako biste u svakoj situaciji bili spremni da riješite problem.

Ukoliko nemate dugme u potrebnoj boji, najbolja opcija su dugmići neutralnih boja ili crni.

SREĐIVANJE ORMANA

Kako nastupi hladnije vrijeme, majice kratkih rukava i bermude zamjenjuju se džemperima. Umjesto da pravite nered, sigurni smo da, kao svaki muškarac koji brine o svojoj odjeći spreman za njen veliki povratak narednih sezona, uredno odlažete ljetnu odjeću u zadnji dio ormana, a u prednji redate jesenju i zimsku odjeću.

Trik: Ukoliko ste primjetili da se stari džemper ućebao, nabavite neki od malih kućnih aparata koji uklanja grudvice. Jednostavniji način je da širokom ljepljivom trakom pređete preko džempera.

OČISTITE MRLJE OD KAFE

Kafa, osmo svetsko čudo, daje nam energiju, ima jedinstven ukus i aromu i… nije uvek tako sjajna.

Ukoliko se u brzini polijete kafom, najvažnije je da fleku dok je vlažna prekrijete papirnom maramicom. Zatim fleku stavite pod hladan mlaz vode i protrljajte je. Ukoliko to ne uspije, prije pranja sipajte na fleku sirće i mlaku vodu.

(Menshealth.rs)