Magazin 31.12.2015.

Pravilo od 5,7 centimetara otkriva stoji li vam bolje kratka ili duga kosa!

ČITANJE: 1 minuta
Frizura
Jeste li ikada čuli za frizersko pravilo od 5,7 centimetara? Osmislio ga je britanski frizer John Frieda iz tvrtke ‘Color Wow’, koji tvrdi da ova mjera igra prelomnu ulogu kada birate hoćete li skratiti kosu ili ostaviti nešto duže vlasi. Definitivno vrijedi isprobati ovaj jednostavan test…

Izmjerite udaljenost između vrha brade i uha i otkrijte kakva vam frizura najbolje stoji.

Ne trebate se konsultovati s frizerima, niti provesti sate u istraživanju na internet frizerskim stranicama ako želite skratiti kosu. Dovoljno je posegnuti za običnom olovkom i lenjirom.

Lenjir položite okomito s vratom ispod uha, a ispod brade vodoravno stavite običnu olovku. Ako je udaljenost između uha i brade veća od 5,7 centimetara osoba ste kojoj bolje stoji duža kosa. Ako je udaljenost između ove dvije tačke lica 5,7 centimetara ili manje, osoba ste kojoj bolje stoji kratka kosa.

-Sve je stvar uglova. Ovo je pravilo osmislio John Frieda nakon što je detaljno proučavao lica slavnih klijentica. Ono je najbolji vodič za frizere da svojim klijentima podare najbolju moguću frizuru koja će laskati njihovom obliku lica –  tvrdi Giles Robinson iz kompanije ‘Color Wow’ specijalizovane za proizvode za kosu.

Pravilo od 5,7 centimetara najbolje se može provjeriti na slavnim damama iz svijeta javnog života.

Halle Berry i Audrey Hepburn, na primjer, pripadaju klubu onih čija je udaljenost između brade i vrata ispod 5,7 centimetara, dok su Kim Kardashian i Sarah Jessica Parker u ‘suparničkim’ taborima.

(Zadovoljna.hr)