Vijesti 05.12.2015.

Pravni savjeti: Komšija mi je zauzeo voćnjak, šta da radim…

ČITANJE: 1 minuta
Imam problem sa komšijom oko vocnjaka od ranije, ali prije par dana je ušao u moj voćnjak i razvukao ogradu od žice. otprilike, ušao je u voćnjak tri metra, čak imam i fotografije kako ograđuje moj voćnjak. Pokušao sam mirnim putem riješiti problem, ali komšija odbija svaku saradnju. Ne znam šta da dalje radim, kako da zaštitim svoja prava?

Marko.A.

bosko_diljevic1

Advokat Boško Diljević

ODGOVOR:
Poštovani, trebate kod nadležnog suda podnijeti tužbu zbog smetanja posjeda. U takvim vrstama sporova, zbog hitnosti u postupanju ročišta se zakazuju za par mjeseci.

Skrećem Vam pažnju da su rokovi za podnošenje tužbe kratki, tako da imate rok od 30 dana od kada ste saznali za smetnju.

U vašem slučaju, rok za podnošenje tužbe teče od dana kada je komšija ogradio vaš voćnjak. Fotografije koje ste uslikali, između ostalog možete predložiti kao dokaz u postupku.

Poštovani čitaoci,

portal Banjaluka.net, u saradnji sa pravnim ekspertima, nastavlja da pomaže našim sugrađanima, kojima je potrebna bilo kakva vrsta besplatne pravne pomoći. Ukoliko imate bilo kakvu pravnu dilemu, pošaljite nam pitanje na naš e-mail [email protected]. Na vaša pitanja svake subote odgovara advokat Boško Diljević.