Vijesti 23.12.2022.

PRAZNIČNA ATMOSFERA U “MOZAIKU PRIJATELJSTVA”: Muzika i hrana za socijalno ugrožene

ČITANJE: 2 minute

Ove godine, već tradicionalno, Udruženje građana “Mozaik prijateljstva” povodom novogodišnjih praznika priređuje svečane ručkove sa muzikom i hranom za socijalno ugrožene građane.

Kako je rekao Miroslav Subašić, predsjednik Udruženja građana “Mozaik prijateljstva”, za “Nezavisne novine”, tim se u velikoj mjeri sprema za praznike koje nam dolaze.

“Za ovu godinu imamo do 800 obroka”, kazao je on.

Podsjeća da su prošle godine svečane ručkove pakovali u kutije i davali građanima zbog poštovanja epidemioloških mjera, što znači da korisnici ovog udruženja nikada nisu ostali bez dostojanstvenog obroka za vrijeme praznika.

“Ove godine nećemo davati pakete hrane, nego ćemo imati pravo veselje uz muziku, sarmu, meso i mnogo toga”, naglasio je on te dodao da će se ovakve manifestacije održati u prostorijama “Mozaika prijateljstva”.

Što je teža situacija u društvu, kako on kaže, javne kuhinje su više na udaru.

“Koliko god bili optimisti, ljudi teško žive i teže je sada prikupljati hranu s obzirom na to da je sve poskupjelo”, rekao je Subašić.

Dodaje da za hranom imaju svakodnevne potrebe.

“Ipak uspijemo organizovati mnogo toga, te ovom prilikom zahvaljujem svim humanim građanima koji nam pomažu”, poručio je on.

Iz tima UG “Mozaik prijateljstva” dodaju da su nikoljdanski paketići uspješno prikupljeni i podijeljeni djeci, te su im izmamili osmijeh na licu.

“Uživali smo u tom danu, nakupili se pozitivnih emocija te smo sigurni da će i dječja Nova godina oduševiti naše klince”, naveli su oni.

Kako je kazala Željka Ilić, sekretarka Crvenog krsta Banjaluka, za “Nezavisne novine”, za praznike ovo udruženje nema mogućnosti organizovanja svečanog ručka.

“Umjesto svečanog ručka planiramo svim korisnicima javne kuhinje podijeliti po jedan prehrambeni paket”, pojasnila je ona.

Takođe, kako ističe, u planu je da se svim mjesnim organizacijama Crvenog krsta podijeli po 10 prehrambenih paketa.

“Cilj je da pomoć dobiju i oni koji nisu korisnici javne kuhinje, a u stanju su socijalne potrebe”, zaključila je Ilićeva.

(N.S)