Magazin 29.12.2018.

PRAZNIČNA EUFORIJA Banjaluka spremna za novogodišnju proslavu, djecu i odrasle očekuju brojni sadržaji

ČITANJE: 2 minute

Veliki koncerti regionalnih muzičara tokom novogodišnjih praznika, počinju u nedjelju 30. decembra, u 21 čas, kada će na parkingu kod Muzeja savremene umjetnosti RS nastupiti Haris Džinović.

U novogodišnjoj noći, 31. decembra, program počinje u 20.30 časova nastupom Lukijana Ivanovića, zatim u 21.30 nastupiće Nikola Rokvić, a od 23 časa pjevaće Željko Samardžić.

Prvi dan nove 2019. godine, 1. januara od 21 čas sve Banjalučane i turiste zabavljaće Željko Joksimović.

Centralna bina na kojoj će biti održani novogodišnji koncerti, biće na parkingu ispred Muzeja savremene umjetnosti RS. Pred novogodišnje praznike, za Gospodsku ulicu nabavljen je novi nakit koje odaje utisak zvjezdanog neba. I ove godine, slavlje na otvorenom obezbjeđivaće pripadnici Policijske uprave Banjaluka, a angažovane će biti i dežurne službe.

Uz koncerte poznatih muzičara, sugrađani i turisti, imaju priliku da posjete zanimljive sadržaje, i to u parku „Mladen Stojanović“, na platou ispred MSU RS i u parkiću kod Narodnog pozorišta RS.

Iz Gradske uprave su poručili i pored posljednjih dešavanja i protesta na Trgu ima mjesta za proslavu i vjeruju “da će oni koji ne žele da slave Novu godinu imati tolerancije prema onima koji žele proslavu.”

Dječja nova godina

I najmlađi sugrađani će u 2019. godinu ući raspjevano i veselo. Program dječje nove godine, pod nazivom “Banjalučka bajka”, biće održan na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti RS.

Početak je zakazan tačno u podne 31. decembra, a program otvara “Šašavi klovn” koji će djeci poželjeti dobrodošlicu na doček nove godine.

U zabavi sa najmlađima potom će se klovnu pridužiti štulaš “Mirormen”, hodajuća atrakcija na štulama sa kostimom od djelića ogledala. Klovna i štulaša pratiće balon šou sastavljen od ogromnih balona od sapunice.

Potom će uslijediti dio programa animacija i akrobatskih nastupa. Biće tu zajedničke plesne koreografije sa džinom na štulama, timske igre za sve uzraste djece, performans sa akrobatskom kockom te plesno-akrobatski momenat na svili.

U muzičkom dijelu programa učestvuju Bojana Radovanović koja je predstavljala Srbiju na dječijoj pjesmi Evrovozije ove godine i Banjalučanin Danilo Milosavljević.

Besplatan javni prevoz

U toku novogodišnje noći, biće organizovan besplatan javni prevoz putnika na određenom broju linija javnog gradskog prevoza.

(Srpskainfo)