Sport 12.09.2015.

Praznik košarke: Prvi Međunarodni turnir kadeta u Novom Gradu

ČITANJE: 2 minute
kosarka

U Novom Gradu danas se održava Međunarodni košarkaški turnir “Trofej Novog Grada” na kojem, osim ekipe domaćina Košarkaškog kluba “Sloboda 73”, učestvuju kadetske ekipe “Partizana” iz Beograda, istoimenog kluba iz Banjaluke, te zagrebačke “Cedevite”.

Otvarajući prvi Turnir, načelnik opštinskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Borivoj Japundža rekao je da se nada da će takmičenje proteći u fer atmosferi.

Marko Stanković, trener ekipe “Partizana” iz Beograda, rekao je da ekipa prvi put nastupa u Novom Gradu i da će se predstaviti u najboljem svjetlu.

– Težićemo pobedi, ali, osim sportskog, još je važniji i socijalni aspekt, jer su takmičari smešteni kod domaćina – rekao je on.

Trener “Cedevite” iz Zagreba Nenad Kukić naveo je da je zagrebački tim prvi put na ovom terenu.

– Iako ne poznajemo ekipe, očekujemo minimalno da igramo u finalu – izjavio je on.

Željko Krunić, trener banjalučkog “Partizana”, rekao je da je ova ekipa već bila u Novom Gradu i da saradnja sa “Slobodom 73” traje više godina.

– Osnovni zadatak turnira je da se djeca druže, a neka pobijede najbolji –  rekao je on.

Dejan Kukavica, trener “Slobode”, kaže da je turnir po sastavu ekipa jedan od jačih u regionu i da učestvuju kadetske ekipe dječaka rođenih 2001. godine.

– Ovo je praznik košarke, učestvuju jake ekipe, ali ako želimo da budemo šampioni, onda moramo da trčimo sa šampionima – kaže Kukavica.

Pavle Agbaba, član KK “Sloboda”, naveo je da je turnir organizovan u sklopu programa Omladinske banke Novi Grad i projekta “Svi zajedno”, koji je
iniciran od neformalne grupe mladih.

U revijalnom dijelu turnira utakmicu će odigrati pionirske selekcije “Slobode” i “Huntersa” iz Prijedora.

Finalni susret biće odigrani večeras od 19.00 časova

(Agencije)