Vijesti 24.12.2020.

PRAZNIK RADOSTI, MIRA I NADE: Zvaničnici Srpske čestitali Božić katolicima

ČITANJE: 3 minute

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je danas božićnu i novogodišnju čestitku vjernicima katoličke vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH.

Ona je poželjala da duhovna snaga najradosnijeg hrišćanskog praznika bude snažan podsticaj za obnovu i jačanje međusobnog uvažavanja, razumijevanja i praštanja.

– Neka božićne poruke mira, radosti, ljubavi i nade u bolju budućnost, ispune vaša srca i domove, a duhovna snaga najradosnijeg hrišćanskog praznika, bude snažan podsticaj da obnovimo i ojačamo međusobno uvažavanje, razumijevanje i praštanje – navela je Cvijanovićeva u čestitki upućenoj nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, biskupu banjalučkom Franji Komarici, sveštenstvu i redovništvu.

Ona je pozdravila vjernike katoličke vjeroispovijesti radosnim pozdravom – Čestit Božić i blagoslovena Nova 2021. godina!

– Uz najbolje želje da predstojeće praznike, okruženi svojim najmilijim, provedete u duhovnom miru, zdravlju i sreći – navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.

Cvijanovićeva je povodom nastupajućeg Božića i Nove godine, u ime građana Srpske i u svoje ime, uputila iskrene čestitke nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, biskupu banjalučkom Franji Komarici, sveštenstvu, redovništvu i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti u Srpskoj i BiH, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Vjernici koji vrijeme računaju po gregorijanskom kalendaru sutra proslavljaju Božić, najradosniji hrišćanski praznik.

“PRAZNIK RADOSTI, MIRA I NADE” Dodik čestitao Božić kardinalu Puljiću i svim rimokatolicima

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću i svim rimokatoličkim vjernicima predstojeći praznik Božić, poželjevši da praznične dane provedu u zajedništvu i radosti porodičnog okupljanja.

Dodik je naglasio da je Božić praznik radosti, vjere, mira i nade koji sve vjernike ujedinjuje oko hrišćanskih vrijednosti, uzajamnog poštovanja i tolerancije.

On je poželio svima koji slave Božić po Gregorijanskom kalendaru da taj dan, kada se slavi rođenje Isusa Hrist, svima podari mir, radost i hrišćansku ljubav prema bližnjima i svojim sunarodnicima, saopšteno je iz kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

– Uz iskrene želje da predstojeće praznike provedete u zdravlju, duhovnom miru i radosti, upućujem vam iskrene čestitke povodom Božića – naveo je Dodik u čestitki i apelovao na sve ljude da praznične dane provedu u krugu svojih porodica da bi u vrijeme pandemije virusa korona sačuvali svoje i zdravlje i živote svojih najmilijih.

Vjernici koji vrijeme računaju po gregorijanskom kalendaru sutra proslavljaju Božić, najradosniji hrišćanski praznik.

Sutra Božić proslavljaju Rimokatolička crkva, protestantske i anglikanske crkve, kao i pravoslavne crkve koje su prihvatile novo računanje vremena.

VIŠKOVIĆ: Hristovo rođenje da podsjeti na važnost očuvanja porodice

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, biskupima, sveštenstvu, redovništvu, svim rimokatolicima i ostalim hrišćanima u BiH koji Božić praznuju po gregorijanskom kalendaru.

“Neka nas praznik Hristovog rođenja podsjeti na važnost očuvanja porodice kao temelja svakog društva i njegovanje povjerenja među ljudima jer samo zajedno, uz međusobno razumijevanje i uvažavanje, možemo stvarati bolje uslove za sve građane u novoj 2021. godini. Čestit Božić i Nova godina!”, navedeno je u čestitki predsjednika Vlade Srpske.

Višković je čestitku uputio u ime Vlade Republike Srpske i u svoje lično ime.

Vjernici koji vrijeme računaju po gregorijanskom kalendaru sutra proslavljaju Božić, najradosniji hrišćanski praznik.

Sutra Božić proslavljaju Rimokatolička crkva, protestantske i anglikanske crkve, kao i pravoslavne crkve koje su prihvatile novo računanje vremena.

(Srna)