Vijesti 05.01.2023.

PREDALI PETICIJU Roditelji traže da im vrate vaspitačicu u vrtić

ČITANJE: 1 minuta

Roditelji čija djeca idu u javni vrtić „Dora“ predali su danas peticiju Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka da se vrati vaspitačica koja je premještena u drugi vrtić.

Roditelji su ogorčeni odlukom uprave Centra za predškolsko da prebace ovu vaspitačicu samo nekoliko mjeseci prije završetka vrtića, jer djeca od jeseni kreću u školu.

– Naša djeca obožavaju ovu vaspitačicu, jako su vezana za nju i ovo je ogroman stres za njih, ali i za nas roditelje. Stalno pitaju gdje je njihova teta. Sa njom su od kako su prešli iz jaslica, od njihove treće godine, odlično funkcionišu sa njom, vole je i imaju povjerenje u nju, što je najvažnije. Obje vaspitačice su nam odlične i nećemo dozvoliti da ih sada razdvoje – rekla je majka djeteta koje ide u taj vrtić Jelena Bjelica.

Dodala je da ih je direktor Centra saslušao i obećao da će razmotriti obje strane, i roditelja, ali i njegovih saradnika iz Centra koji su mu i predložili da donese odluku da se vaspitačica premjesti.

– Rekao nam je da će nam odluku saopštiti za sedam dana, ali mi roditelji nećemo odustati ni tada ukoliko se vaspitačica ne vrati. Djeca su najvažnija u vrtiću, a za njih nikako nije dobro mijenjanje teta na koju se naviknu, zavole je i steknu povjerenje u nju. Na kraju krajeva i nama je bitno da znamo kome ostavljamo naše dijete, a ovu tetu obožavamo i ne zanimaju nas ni najmanje razlozi uprave Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje – istakla je Bjelica.

(A. S.)