Predao se osumnjičeni za šverc pet kg marihuane

Dean Bendra (24) iz Jajca, osumnjičen za učešće u švercu droge u akciji “Pliva”, koji je bio u bjekstvu, predao se policiji, a Okružno javno tužilaštvo Banjaluka u danas je nakon ispitivanja za njega zatražilo pritvor.

Kako je saopšteno iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Bendri je predložen pritvor zbog sumnje da je na području Šipova sa drugim licima dogovarao prodaju s kupcima te prodao oko pet kilograma marihuane.

Kako se navodi u saopštenju, Bendra je to činio od 5. do 7. septembra zajedno sa osumnjičenima Robertom Barišićem, Nihadom Omanovićem i Emirom Kordom.

Pritvor mu je predložen zbog opasnosti od bjekstva, a do zaključenja vikend broja “Nezavisnih” sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci nije bio donio odluku o prijedlogu pritvora.

U akciji “Pliva” ranije su uhapšeni i pritvoreni  Robert Barišić, Emir Korda i Nihad Omanović, koji su pali s oko pet i po kilograma skanka.

Oni su pritvoreni zbog bojazni od bjekstva, uticaja na svjedoke i dokaze i bojazni od remećenja javnog reda.

Grupa je otkrivena 7. septembra u akciji “Pliva” u mjestu Čifluk kod Šipova.

Droga je pronađena u sitroenu kojim su se osumnjičeni vozili. Nezvanično, policija ih je pratila duže vrijeme i s njima su prikriveni istražioci dogovorili primopredaju narkotika.

Kada su osumnjičeni dovezli drogu na dogovoreno mjesto, reagovala je policija i uhapsila ih.

Tom prilikom s njima je bio Bendra, koji je tada  uspio da pobjegne.

(Srna)

Dodik i Cvijanovićeva se sastali sa Medvedevim

U Beogradu je večeras održan sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović sa premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim. “Naša saradnja sa Ruskom Federacijom je odlična. Naravno da Republika Srpska ima mnogo bolje odnose sa Rusijom nego ostali dio BiH. U Banjaluci gradimo rusko- srpski centar, koji je dokaz velikog

ŠERANIĆ: Utvrditi ko zaista traži posao, a ko je na birou zbog osiguranja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da se suština inicijative poslovne zajednice u Srpskoj o izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju da se utvrdi ko putem biroa zaista traži posao, a ko je prijavljen samo zbog ostvarivanja prava na zdravstveno osiguranje.

DODIK: Ne smijemo dozvoliti da granica na Drini bude i NATO granica

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, prisustvovao je danas vojnoj vježbi “Sloboda 2019” u Srbiji, nakon čega će razgovarati sa premijerom Ruske Federacije, Dmitrijem Medvedevim. Nakon vojne vježbe Dodik poručuje da je prikazana organizovanost, opremljenost i odlučnost Vojske Srbije, što prije samo 10 godina nije bilo moguće. “Po ovom prikazu se vidi da je vojska

KOMENTAR: PDP-ova politika jeftinih fraza

Zamislite samo koliko je SDS postao nebitna, marginalana politička opcija kada je PDP Mladena Ivanića, sa svojih šest ili sedam odsto podrške, suvereno stao na čelo opozicionog bloka u Republici Srpskoj.