Vijesti 21.12.2017.

Predata peticija za izgradnju nove osnovne škole na Starčevici

ČITANJE: 1 minuta

Odbornik NDP-a u Skupštini grada Banjaluka Saša Lazić rekao je danas da je nadležnom ministarstvu Republike Srpske predata peticija sa potpisima 3.420 građana kojom se zahtijeva izgradnja nove osnovne škole u banjalučkoj Mjesnoj zajednici Starčevica.

Lazić je rekao novinarima da Starčevica trenutno ima jednu osnovnu školu koju pohađa blizu 1.800 djece u četiri smjene, te da se nastava završava oko 19.30 časova, što je, kako tvrdi, nezamislivo sa više aspekata.

On je podjsetio da je Starčevica najveća mjesna zajednica u Srpskoj u kojoj živi oko 25.000 stanovnika i kojoj gravitiraju još i mjesne zajednice Ada i Rebrovac i zajedno sa njom čine jedno upisno područje za osnovne škole.

Lazić je konferenciju za novinare održao kod mjesta gdje je prije tridesetak godina tadašnjim regulacionim planom predviđena izgradnja osnovne škole i vrtića.

“To pitanje je aktuelizovano devedesetih godina /20. vijeka/ i do danas nije ništa riješeno. Da li su problem imovinsko-pravni odnosi ili je riječ o nečem drugom, nije na nama građanima da nagađamo. Mi kao građani ispaštamo zbog nerada gradskih i republičkih vlasti”, istakao je Lazić.

(Srna)