Vijesti 06.04.2017.

Predavanje o bezbjednosti za učenike OŠ “Branko Radičević”

ČITANJE: 1 minuta

Učenici Osnovne škole “Branko Radičević” posjetili su danas Fakultet za bezbjednost i zaštitu na Nezavisnom univerzitetu Banjaluka (NUBL), gdje su se upoznali sa prvim bezbjednosnim koracima u slučaju zemljotresa, poplave, požara, kao i bezbjednosti na internetu.

Jadranko Granula, direktor Agencije “VIP Security”, rekao je da je ovaj projekat osmišljen zajedno sa NUBL kako bi podigali nivo bezbjednosti u školama i kako bi bezbjednost djece postavio na prvo mjesto.

“Djeca su tokom ovog kratkog predavanja shvatila šta znači bezbjednost. U kratkim crtama dobili su pravac kretanja u bilo kojoj situaciji koja ih može zadesiti, a nije planirana”, rekao je Granula.

Dodao je da pored djece, oni nastoje i nastavnicima i učiteljima podići svijest da postoji mogućnost da se nešto može desiti što mi ne predviđamo, poput zemljotresa, požara, poplave.

Mirjana Todorić, učiteljica iz OŠ “Branko Radičević”, kaže da ta škola sarađuje sa društvenom sredinom na raznim nivoima i u skladu s tim organizuju razne posjete, kao i ovu NUBL.

“Naučili smo dosta. Na ovaj način djeci je sve pristupačno i od velike koristi da se upoznaju o bezbjednosti u raznim nepredviđenim okolnostima”, rekla je Todorićeva.

Milica Borojević, učenica trećeg razreda OŠ “Branko Radičević”, oduševljena je posjetom i onim što je naučila.

“Bilo mi je predivno, naučila sam nešto novo o bezbjednosti. Kako smireno izaći iz škole ako je zemljotres, da uvijek treba da budemo smireni u takvim situacijama”, rekla je osmogodišnja Milica.

(Nezavisne)