Vijesti 29.09.2018.

PREDIZBORNA KAMPANJA Stranke ”popile” kaznu zbog plakata

ČITANJE: 1 minuta

Sve političke stranke u Banjaluci koje su postavljale predizborne plakate tamo gdje im nije mjesto, kažnjene su.

Odjeljenje komunalne policije u Banjaluci je u prethodnom periodu, izdavalo prekršajne naloge svim političkim subjektima koji su vršili plakatiranje suprotno važećim propisima, rečeno je Mondu u Gradskoj upravi.

U Gradskoj upravi podsjećaju da je političko oglašavanje, kojim se promovišu političke stranke, koalicije i njihovi programi i kandidati, i vode predizborne kampanje, može vršiti samo u periodu proglašene predizborne kampanje, i na samo za to predviđenim prostorima za plakatiranje – a to su info-panoi, info-stubovi – i na sopstvenim (privremenim i pokretnim) propagandnim panoima, pokretnim ogradama i žardinjerama, kao i na zakupljenim prostorima pravnih i fizičkih lica.

Nasuprot pravilima, u Banjaluci su plakatima političkih subjekata oblijepljeni mnogi stubovi, stabla, autobuske stanice i zidovi.

Za kršenje odredaba Odluke o javnom oglašavanju na području Banjaluke za pravna lica je predviđena novčana kazna u iznosu od 4.000 – 7.000 KM, za odgovorno lice u pravnom licu predviđena je novčana kazna od 500 – 1.800 KM, a za fizička lica je predviđena novčana kazna od 300 – 700 KM.

(Mondo)