PREDIZBORNA TRIBINA DNS-a NA STARČEVICI Uvijek sa narodom – odgovorno prema Srpskoj!

Demokratski narodni savez uvijek je bio uz narod i sa narodom vodeći principijelnu i odgovornu politiku odbrane i jačanja Republike Srpske. Tim putem idemo dvije decenije i ostaćemo dosljedni – sa najboljim kandidatima idemo do izborne pobjede i pozicije odlučujućeg političkog faktora u zaštiti interesa našeg naroda i naše Republike!

Ovo je sinoć na tribini Gradskog odbora DNS Banjaluka na Starčevici brojnim članovima i sipmatizerima stranke poručio nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske za Izbornu jedinicu tri Nedeljko Čubrilović.

Na tribini kojoj su prisustvovali članovi Rejona tri GO DNS Banjaluka, koji obuhvata Starčevicu, Adu, Vrbanju, Debeljake i Zeleni vir, kao i brojno članstvo iz ostalih banjalučkih naselja, predstavljeni su kandidati DNS za Narodnu skupštinu Republike Srpske za Izbornu jedinicu tri i kandidati za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH za Izbornu jedinicu jedan.

Marko Aćić, kandidat DNS za Parlament BiH, poručio je će najviši princip političkog djelovanja kadrova ove stranke u institucijama BiH biti zaštita interesa, ustavne pozicije i nadležnosti Srpske u procesu evropskih integracija, te očuvanje ćirilice i srpskog jezika.

„Znanjem i stručnošću, sposobnim kadrovima i principima ustavnosti branićemo interese Srpske i našeg naroda“, poručio je Aćić. Skupu su prisustvovale i Aćićeve kolege sa liste DNS za Parlament BiH Dragana Beslać i Dragomir Keserović.
Milan Radović, kandidat DNS za Parlament Srpske, istakao je da je u fokusu politićkog programa stranke ekonomija, te da stranka ima jasan princip –odgovorno prema resursima radi jačanja privrede i stvaranja boljeg života za sve građane.

Damir Ćopić, kandidat DNS za Narodnu skupštinu Srpske, rekao je da se očekuje istorijski rezultat DNS na oktobarskim izborima –15 poslanika u Parlamentu Srpske ić dva u Parlamentu BiH čime će stranka viri presudan faktor za formiranje vlasti. Radmila Kocić-Ćućić, kandidat DNS za Narodnu skupštinu Republike Srpske, istakla je da je prioritet jačanje obrazovnog sistema kao
nosioca društvenog i privrednog razvoja Republike i nastavak izgradnje savremenih škola i univerziteta, uz unapređenje nastavno- naučnog procesa.

Snažnim aplauzom su pozdravljeni i stali kandidati DNS za Narodnu skupštinu Srpske koji su predstavljeni na skupu: Zoran Đorđević, Borivoje Obradović, Dijana Radić, Dragan Talić, Sanja Jokić, Anka Šmitran, Daliborka Kerezović-Damjanović, Zoran Spasojević i Željka Blagojević.

Đorđe Gajić pobjednik u skokovima sa Gradskog mosta

Đorđe Gajić pobjednik je takmičenja u skokovima sa Gradskog mosta u Vrbas. Na takmičenju u Banjaluci učestvovalo je ukupno 18 takmičara čime je otvorena tradicionalna manifestacija “Ljeto na Vrbasu” koja se ove godine održava 66. put i trajaće do 4. avgusta. Pobjedniku, najboljoj “vrbaskoj lasti” će biti uručen pehar i nagrada od 700 KM, drugoplasiranom 

Beživotno tijelo izvučeno iz Vrbasa

Beživotno tijelo starijeg muškarca izvučeno je iz Vrbasa u Banjaluci, saznaje ATV. “Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 21.07.2019. godine postupili su po zaprimljenoj prijavi da beživotno muško tijelo pluta Vrbasom. Tijelo je uz pomoć Vatrogasne brigade Grada Banjaluka i ronilačkog kluba “Buk” izvučeno na obalu u mjestu Karanovac, Banja Luka. Izvršen je uviđaj u

Počelo “Ljeto na Vrbasu”

Skokovima sa Gradskog mosta u Vrbas, na kojima učestvuje ukupno 18 takmičara, danas je otvorena tradicionalna manifestacija “Ljeto na Vrbasu” koja se ove godine održava 66. put i trajaće do 4. avgusta. Brojni Banjalučani su se okupili da uživaju u ovoj manifestaciji i da aplauzom nagrade “najbolju vrbasku lastu”, ali i sve ostale takmičare koji

DANAS VIŠE STANOVNIKA NEGO PRIJE RATA Kamenica kod Teslića prkosi statistici

Više od dvije decenije nakon rata u Bosni i Hercegovini, mnoga su mjesta pusta. Kuće su nerijetko obnovljene, ali nedostaje onog najvažnijeg, ljudi. Međutim, to nije slučaj sa selom Kamenica koje se nalazi nedaleko od Teslića. Obnovljene kuće, obrađene njive, izraslo voće, povrće, pšenica, dječija graja, sve je to dijelom ovog mjesta. Sulejman Vitlić, 82-godišnji

U Bosanskom Petrovcu održana folklorna manifestacija “Petrovačko kolo”

Sinoć je u Bosanskom Petrovcu održana folklorna manifestacija “Petrovačko kolo”, u organizaciji Kulturno umjetničkog društva (KUD) „Grmeč“ iz Drinića, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Manifestacija je počela defileom kulturno-umjetničkih društava, a nastavila se bogatim programom na gradskoj bini. Veliki broj građana je pristvovao ovom događaju a organizatori su poručili da je

Umjetnici oslikavaju pasaže u Gospodskoj

Mladi banjalučki umjetnici oslikaće na jesen tri pasaža između Gospodske ulice i Zanatskog centra, dok će zelena površina kod Pravnog fakulteta dobiti „smol skejl“ instalaciju, sličnu onoj koja je već izvedena na obali Vrbasa u Obilićevu.