Vijesti 24.10.2019.

Predložen pritvor za Banjalučanina uhapšenog sa kokainom

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučko Tužilaštvo predložilo je pritvor za Branislava Sliška (59) iz Banjaluke kod koga je prilikom kontrole vozila pronađen kokain, a naknadnim pretresom njegovih objekata pronađeno još 120 grama kokaina, te vojna municija koju građani ne smiju posjedovati.

“Pritvor se predlaže zbog sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga sa krivičnim djelom Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija”, navode iz Tužilaštva.

Policijski službenici PU Banjaluka su 22.10.2019.godine, oko 21,25 časova, prilikom kontrole putničkog vozila, kojim je upravljao osumnjičeni, kod istog pronašli i privremeno oduzeli drogu kokain.

“Prilikom pretresa koji je izvršen na više lokacija koje koristi osumnjičeni, oduzeto je oko 120 grama bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu kokain, a pronađena je i privremeno oduzeta municija za vojnu automatsku pušku čije držanje građanima nije dozvoljeno”, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora  zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti  krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u  Banjaluci.

(Nezavisne)