Vijesti 08.12.2021.

Predložen pritvor za osam lica zbog trgovine drogom

ČITANJE: 1 minuta

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložilo je pritvor za osam lica zbog sumnje da su nabavljala i preprodavala marihuanu i kokain, od kojih jedno nije dostupno organima gonjenja, pa je upućen prijedlog da se za njim raspiše potjernica.

Pritvor je predložen za Milorada Vukovića /42/, Filipa Bojića /28/, Petra Marjanovića /26/, Vladimira Zečića /rođen 22/, Sašu Mirkovića /26/, Aljošu Marića /26/ i Gorana Đuricu /42/, saopšteno je iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

U saopštenju se dodaje da je prijedlog za pritvor, zajedno sa prijedlogom Sudu za raspisivanjem potjernice, stavljen i za osumnjičeno lice L.B. /22/ iz Banjaluke, koje nije dostupno organima gonjenja.

Ova lica su osumnjičena da su od 2020. godine do 6. decembra ove godine nabavljala i preprodavala marihuanu i kokain korisnicima na području Grada Banjaluka.

Tužilac je predložio pritvor zbog bjekstva osumnjičenog lica, kao i zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

(Srna, E.M)