Vijesti 06.11.2017.

Predložen pritvor za osumnjičene za šverc droge

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučko Okružno tužilaštvo predložilo je pritvor za Predraga (45) i Nenada (43) Trnića iz Banjaluke, te Tita Mikača (60) iz Gradiške, koji su osumnjičeni za neovlaštenu proizvodnju i promet droge, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

Osumnjičeni su radi sticanja protivpravne imovinske koristi od za sada nepoznatih lica nabavili i prepakovali veću količinu marihuane, kokaina i heroina, koju su skrivali u automobilu s ciljem transporta do daljih korisnika.

Pritvor je predložen zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te postojanja sumnje da će ponoviti krivično djelo.

Mjere pritvora su predložene i zbog vanrednih okolnosti, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža, a koja je naročito teška s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela.

Pritvor je predložen i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenih dovelo do stvarne prijetnje narušavanja javnog reda ili uznemirenosti javnosti.

O prijedlogu za pritvor odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Predrag (45) i Nenad (43) Trnić, te Tito Mikač uhapšeni su na području opštine Gradiška.

Prilikom pretresa, kod ovih lica pronađeno je 20 kilograma skanka, pola kilograma kokaina i 367 grama heroina.

Narkotici su, prema saznanjima policije, bili namijenjeni tržištu Zapadne Evrope.

(Srna)