Vijesti 29.05.2020.

Predložen pritvor za Tijanu Ajfon i još šest uhapšenih kod Bijeljine

ČITANJE: 1 minuta

Tužilaštvo BiH uputiće Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora od 30 dana za sedam osumnjičenih koji su prije dva dana uhapšeni u akciji “Kristal”, u okolini Bijeljine.

Tužilaštvo je mjeru pritvora predložilo za Zlatan Ćuka (31), Milisava Tomića (29), Žaljka Vulića (36) iz Bijeljine, Sinišu Periću (34) iz Tuzle, Dragana Kakuću (28) iz Sarajeva, Srđana Šojića (24) iz Bratunca i Tijanu  Maksimović (28) iz Rume, koja je javnosti poznata kao Tijana Ajfon.

Osobe uhapšene u policijskoj akciji kodnog naziva “Kristal” osumnjičene su za kaznena djela udruživanja radi činjenja kaznenih djela, međunarodnog vrbovanja radi prostitucije, krijumčarenje osoba, omogućavanje uživanja opojnih droga i neovlašteno držanje oružja i streljiva.

“S obzirom da je tokom istrage utvrđeno da su državljanke Srbije, kao i dio osumnjičenih ilegalno ušli u Bosnu i Hercegovinu, bez provedenog postupka zaštitnih mjera od pandemije Covid 19, zatražena je trijaža i zdravstvena provjera osoba lišenih slobode i dovedenih u Tužiilaštvo BiH”, saopšteno je iz Tužilaštva.