Vijesti 23.12.2022.

Predložen pritvor za uhapšenu šeficu UIO BiH Jelenu Majstorović i druge

ČITANJE: 1 minuta

U akciji koju je juče sprovela SIPA na području Banjaluke, između ostalih, uhapšena je i Jelena Majstorović, šefica Grupe za sprečavanje krijumčaranja i prekršaje u Regionalnom centru Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Nakon što je u prisustvu advokata ispitao osumnjičene, postupajući tužilac Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za trojicu osumnjičenih koji su lišeni slobode u akciji SIPA, na području Banjaluke, Gradiške i Prnjavora.

Tužilac Tužilaštva BiH podnio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene:

– Majstorović Jelenu, rođenu 1978. godine u Prnjavoru,

– Popović Radenka, rođenog 1967. godine u Prijedoru, i

– Savić Stevu, rođenog 1983. godine u Banjoj Luci.

Prijedlog pritvora je upućen iz zakonskih razloga propisanih članom 132. stav 1. tačka b) i c) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela iz člana 249. i krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 220. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, a u vezi sa članom 53. i 54. istog zakona.

U odnosu na preostala tri osumnjičena lica biće predložene mjere zabrane.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH, gdje se očekuje zakazivanje ročišta po prijedlogu tužilaštva, prenosi Klix.