Vijesti 23.05.2019.

PREDMET “DRAGIČEVIĆ” NA ČEKANJU Suđenje optuženima za uništavanje dokaza ni na vidiku

ČITANJE: 1 minuta

Prvo suđenje povezano sa slučajem ubistva Davida Dragevića, mladića iz Banjaluke, koje je trebalo biti zakazano ovih dana još uvijek je u ladici, saznaje Srpskainfo.

-Suđenje je trebalo biti zakazano prije nekoliko dana, ali ovaj predmet je i dalje načekanju iz nepoznatih razloga – objasnio je odlično obaviješteni izvor za Srpskainfo.

Na optuženičkoj klupi su dvojica kriminalističkih tehničara Policijske uprave Banjaluka Zoran Bošnjak (44) i Mikica Marijanac (55), koje banjalučko tužilaštvo tereti za krivično djelo sprječavanje dokazivanja u istrazi ubistva Dragičevića.

Kriminalistički tehničari Bošnjak i Marijanac bili su dio istražnog tima, a tužilaštvo ih tereti da su bacili materijalni dokaz – bokserice skinute sa tijela ubijenog mladića.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka je još početkom septembra prošle godine podiglo optužnicu protiv Bošnjaka i Marijanca. Prema optužnici, Marijanac i Bošnjak, obojica kriminalistički tehničari, bacili su bokserice koje su 25. marta 2018. godine nakon obdukcije prebačene u depozit Policijske uprave Banjaluka, odnosno prostoriju za sušenje predmeta.

– Dakle, u namjeri da spriječe ili otežaju dokazivanje uništili su predmet koji služi kao dokaz, čime su počinili krivično djelo sprečavanje dokazivanja – navodi se u optužnici.

(Srpskainfo)