Vijesti 06.10.2015.

Predrag Ćeranić na platnom spisku MUP-a RS

ČITANJE: 2 minute
Predrag-Ceranic
Predrag Ćeranić od 1. jula ove godine nalazi se na platnom spisku Ministarstva unutrašnjih poslova RS, nakon što je angažovan kao “konsultant u razvoju  strategije bezbjednosti”.

Ovo se navodi u odgovoru na poslaničko pitanje koje je Dragan Čavić, predsjednik NDP-a, uputio MUP-u, optužujući Ćeranića da, kao kolumnista jednih dnevnih novina, “pljuje po opoziciji na račun poreskih obveznika”.

Kako se navodi u odgovoru MUP-a, Ćeranić je angažovan zbog njegove naučne reputacije i brojnih radova iz oblasti bezbjednosti. Kako je precizirano, angažovan je po ugovoru o djelu, pošto je u stalnom radnom odnosu na “Banjaluka koledžu”.

– On u  javnosti istupa kao intelektualac i profesor te škole, a Ministarstvo nema pravo da utiče na njegove lične stavove koje u javnosti iznosi, na njegove radove ili sadržaj njegovih knjiga – navodi se u odgovoru MUP-a.

Za Čavića, potvrda MUP-a da su angažovali Ćeranića kao konsultanta, dok u “isto vrijeme kao kolumnista pljuje po opoziciji dokaz je da je on portparol režima”.

– Taj čovjek se nalazi na platnom spisku MUP-a samo zato što i piše takve kolumne. Ovo je dokaz da taj čovjek, koji pljuje po opoziciji i iznosi tvrdnje o urotama  i međunarodnim zavjerama, zapravo obični plaćenik – kaže Čavić za Banjaluka.net.

On najavljuje da će na današnjoj sjednici Narodne skupštine od MUP-a zatražiti da otkriju koliko plaćaju Ćeranića i “koliko uzima para za pljuvanje opozicije i svih koji misle drugačije”.

S druge strane, prozvani Ćeranić nije želio da komentariše Čavićeve optužbe. U kratkoj izjavi za Banjaluka.net, kazao je da “nigdje nije pročitao da ga je Čavić blatio i da ne može da priča napamet.”

(Banjaluka.net)