Predsjednica Mreže žena Poligraf Sanja Samardžić

Mreža žena Političkog građanskog fronta – Poligraf formirana je u Banjaluci, a na osnivačkoj sjednici Skupštine za predsjednicu je izabrana Sanja Samardžić.


Takođe je usvojena i deklaracija Mreže žena Poligrafa, čiji je cilj promovisanje obrazovanja i rodne ravnopravnosti kako bi žene uzele aktivnije učešće u društveno-političkoj sferi.

“Čini mi posebnu čast i zadovoljstvo što ću imati priliku da se skupa sa koleginicama iz Mreže žena Poligrafa, a uz podršku stručnjaka iz različitih oblasti, koji su dio našeg programskog savjeta, zalažem za razvoj našeg društva u cjelini – od obrazovanja do humanitarnog rada”, rekla je Samardžićeva.

Zoran Talić, predsjednik Poligrafa, rekao je da Mreža žena okuplja brojne aktivistkinje, koje svojim trudom i radom doprinose razvoju svojih mjesnih zajednica i Banjaluke.

“Žene su neizostavan pokretač pozitivnih zbivanja u svakom društvu, i mi to prepoznajemo i vrednujemo”, kazao je Talić.

Istakao je da žene i te kako mogu dati veliki doprinos u politici, te da se upravo na ovaj način bore za bolji status žena u društvu.

“Zajedno kreiramo i sprovodimo politike i zajedno radimo i gradimo bolju Banjaluku i RS”, rekao je Talić.

(Nezavisne)

NEZADOVOLJSTVO SE ŠIRI: I Željko Dubravac, predsjednik RO DNS-a Banjaluka, protiv Aćimovića

Predsjednik Regionalnog odbora Demokratskog narodnog saveza Banjaluka Željko Dubravac smatra da je prijedlog Predsjedništva ove stranke da Draško Aćimović bude ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH krajnje neozbiljan i pridružuje se zahtjevima Darka Banjca, Nenada Nešića i Slavka Gligorića da se razmotri ime drugog kandidata, saznaje opcija.net u vrhu banjalučkog odbora

ALTERNATIVA: DNS razmatra mogućnost da umjesto Aćimovića kandiduje Jokića

Dragan Jokić iz Srpca mogao bi biti novi kandidat DNS za ministra u Savjetu ministara BiH, saznaje ATV. Jokić je Crnogorac, i trebao bi biti kandidat umjesto Draška Aćimovića, koji se izjašnjava kao Italijan, a oko čijeg se imenovanja digla prava bura. Naime, zbog kandidovanja Aćimovića za ministra od devet predsjednika regija u DNS-u, šest

Produžen pritvor osumnjičenom za ubistvo Slaviše Krunića

Vrhovni sud Republike Srpske produžio je pritvor Benediju Đukanoviću iz Banjaluke, koji je jedan od osumnjičenih za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i člana njegovog obezbjeđenja Žarka Pavlovića, potvrđeno je Srni u ovom sudu. “Rješenjem Vrhovnog suda produžen je pritvor Benediju Đukanoviću za još jedan mjesec i prema ovom rješenju pritvor može trajati do 12.

ANJA LJUBOJEVIĆ (SNSD) O SNIMCIMA SA PLAŽE: Ne stidim se svog tijela, zašto me nisu snimili kako krečim?

Anja Ljubojević, član Gradskog odbora SNSD-a i diplomirani politikolog, našla se ovih dana u središtu medijske pažnje, nakon što je jedan portal, naklonjen PDP-u, objavio seksistički tekst „Mlada SNSD-ovka voli pokazivati tijelo“, garniran privatnim fotografijama sa ljetovanja. Vrlo brzo, sporni tekst je uklonjen sa portala, a Ljubojevićki podrška, čini se, stiže sa svih strana, dobrim

Amelie Lens na narednom Sea Star festivalu!

I dalje se priča o epskom partiju za desetine hiljada techno fanova koje su na prošlom Sea Star festivalu dočekali Nina Kraviz i Sven Väth, a već se sprema novi, još veći rave u laguni Stella Maris 22. i 23. maja iduće godine! Nakon što je pokorila sve najveće svjetske festivalske pozornice i rasprodala gotovo