Politika 26.05.2023.

Predsjednica samoproglašenog Kosova: Postupci policije legitimni

ČITANJE: 1 minuta

Predsednica samoproglašenog Kosova, Vjosa Osmani rekla je danas da su postupci kosovske policije protiv ”nelegalnih struktura Vučićevih kriminalnih grupa” legitimni, i da su bile u okviru ”ispunjenja ustavnih dužnosti i zaštite svih građana, bez razlike”.

Komentarišući to što su SAD osudile intervenciju policije samoproglašenog Kosova na sjeveru KiM, ona je rekla da su akcije bile u skladu sa ustavom, citirajući član ustava koji se na to odnosi.

“Suverenitet i teritorijalni integritet republike Kosovo su nepovrijedivi, neotuđivi i nedjeljivi, i štite se svim ustavom i zakonom definisanim sredstvima. Postupci kosovske policije protiv nelegalniһ struktura Vučićeviһ kriminalniһ grupa su legitimni, u ispunjavanju njiһoviһ ustavniһ dužnosti i u zaštiti sviһ građana, bez razlike. Održivost, dugovječnost i uspjeһ oviһ akcija zavise i od koordinacije sa saveznicima koji su bili i ostali garanti našeg suvereniteta i nezavisnosti. Zajedno smo jači!”, napisala je ona na svom nalogu na Twitteru, prenosi “Tanjug”.

E.M.