Politika 31.12.2021.

Predsjednica Srpske čestitala građanima Novu godinu

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović je čestitajući novu 2022. godinu poželjela građanima Srpske dobro zdravlje i mnogo uspjeha na svakom planu, a Republici Srpskoj mirnu, stabilnu i prosperitetnu godinu.

“Ulazimo u godinu u kojoj ćemo obilježiti i 30. rođendan Republike Srpske s jasnom namjerom da nastavimo zajedno da je gradimo i jačamo na dobrobit svih ljudi koji u njoj žive, kao i naših budućih generacija. Uvjerena sam da ćemo to i postići”, istakla je Cvijanovićeva za RTRS.

Govoreći o rezultatima iz prethodnog perioda, te planovima i ciljevima za budućnost, Cvijanovićeva je istakla da je u 2021. godini bilo mnogo političkih i ekonomskih izazove, kao i raznih pritisaka.

“Republika Srpska uspjela je da očuva svoju punu institucionalnu, ekonomsku i finansijsku stabilnost”, naglasila je predsjednik Republike Srpske.

Cvijanovićeva je podsjetila da je 2021. bila godina važnih odluka među kojima su i one koje se odnose na odbranu nadležnosti i ustavne pozicije Republike Srpske.

“Takvi izazovi nam uvijek ukazuju na potrebu okupljanja oko vitalnih nacionalnih interesa, kao i na važnost zajedništva naših građana i institucija”, istakla je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, Republika Srpska zajedničkim snagama institucija, građana i socijalnih partnera nastavila je da obezbjeđuje postepeni rast plata, penzija i socijalnih davanja, a bilježi i povećanje broja zaposlenih, koji je danas na rekordnom nivou.

“Uspjeli smo realizovati i brojne projekte u oblasti saobraćajne infrastrukture, školstva, zdravstva i energetike i zahvaljujući tome Republika Srpska svake godine izgleda sređenije i razvijenije”, naglasila je Cvijanovićeva.

Predsjednik Republike Srpske rekla je i da mnogo toga treba uraditi i u narednom periodu.

“Zato je važno da očuvamo stabilnost institucija da bi one neometano funkcionisale i nastavile da rade na poboljšanju materijalnog stanja naših građana i realizaciji razvojnih projekata u našim lokalnim zajednicama”, istakla je Cvijanovićeva.

(SB)