Vijesti 03.01.2023.

Predsjednik BORS-a pozvao građane da obilježe Dan Republike u lokalnim zajednicama širom Srpske

ČITANJE: 2 minute

Srbi obilježavaju 9. januar u Republici Srpskoj, a ne u Federaciji BiH (FBiH) i građani treba da se okupe u svim lokalnim zajednicima kako bi iskazali koliko im je Srpska važna, rekao je Srni predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Radan Ostojić.

Ostojić je istakao da će Srpska nastaviti da obilježava Dan Republike kao i do sada, te pozvao građane na proslavu 9. januara širom Srpske.

“Imamo pravo da Dan Republike obilježavamo u svakom dijelu Srpske, u svakom gradu”, izjavio je Ostojić povodom najave okupljanje bošnjačkih ratnih udruženja u Sarajevu protiv obilježavanja 9. januara.

On je naveo da ove godine Srpska obilježava 9. januar ne samo u Istočnom Sarajevu, nego u cijeloj Republici.

“Mi smo odavno rekli da je to Dan Republike i da ne prihvatamo nikakva drugačija rješenja. Pozivam građane Srpske da se na svim nivoima organizuju i okupe u opštinama i gradovima i da na takav način kažemo koliko nam je važna Republika Srpska, da je to tekovina Odbrambeno-otadžbinskog rata i da je ona neupitna”, istakao je Ostojić.

Ostojić je rekao da bošnjačka udruženja prostekla iz minulog rata mogu da u FBiH obilježavaju šta žele i da udruženja iz Republike Srpske neće oko toga praviti problem.

“Što prije shvatimo da svako u svom dijelu ima pravo da obilježava ono što on hoće – onda ćemo možda i doći do neke vrste mira, razumijevanja i suživota”, napomenuo je Ostojić.

Bošnjačka udruženja prostekla iz minulog rata najavila su za sutra okupljanje u Muzeju hrabrosti u Sarajevu, povodom obilježavanja Dana Republike Srpske 9. januara, a pozvali su sve, od Zelenih beretki do Udruženja generala.

Svečanim defileom u Istočnom Sarajevu će u ponedjeljak, 9. januara, biti proslavljen 31 godina postojanja Republike Srpske.

(Srna/SB)

Oznake: BORS