Vijesti 29.01.2021.

PREDSJEDNIK UDRUŽENJA PENZIONERA: Pozdravljamo odluku Vlade Srpske o povećanju penzija

ČITANJE: 1 minuta

Udruženje penzionera Republike Srpske pozdravlja odluku Vlade Republike Srpske o povećanju penzija za januar u iznosu od tri odsto, izjavio je vršilac dužnosti predsjednika ovog udruženja Slobodan Brdar.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković na ranijem sastanku sa predstavnicima Udruženja penzionera najavio je da redovno usklađivanje penzija ne bi trebalo biti ispod tri odsto, a ako bude ispod tri odsto da će Vlada Republike Srpske namiriti da bude tri odsto rekao je Brdar Srni.

Prema njegovim riječima, zakonsko usklađivanje je 2,16 odsto, a Vlada Republike Srpske je namirila 0,84 odsto da bude povećanje od tri odsto i Višković je održao riječ.

– Svakome je jasno i predsjedniku Vlade Republike Srpske da ovo povećanje penzija nije dovoljno za penzionere – istakao je Brdar.

On je rekao da su predstavnici Udruženja penzionera na sastanku najavili da će Udruženje, ukoliko stane pandemija korona virusa i dođe do poboljšanja materijalnih uslova, polovinom ove godine razgovarati sa Vladom Republike Srpske o vanrednom povećanju penzija.

– Vjerujemo da će premijer raditi i na vanrednom povećanju penzija u Republici Srpskoj ukoliko bude materijalnih uslova za to, jer nas nikada nije iznevjerio – dodao je Brdar.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je ranije da će penzije za januar, koje se isplaćuju početkom februara, biti uvećanje za tri odsto, što je na godišnjem nivou povećanje sredstava za ispatu penzija za 42 miliona KM.

(SB)

Oznake: Slobodan Brdar