Politika 24.09.2021.

Predsjednik Vlade Republike Srpske na sastanku o pripremama za izgradnju aerodroma u Trebinju

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjoj Luci sa predstavnicima više institucija i javnih preduzeća o pripremama za izgradnju budućeg aerodroma u Trebinju.

Tokom sastanka, razmotrene su aktivnosti na identifikovanju i pripremi neophodnih infrastrukturnih zahvata u okviru tekuće izrade Nacrta zoning plana područja posebne namjene „Aerodrom Trebinje“.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izrazio je zadovoljstvo trenutnim pripremama za izgradnju aerodroma u Trebinja, ističući da se radi o strateškom projektu za Republiku Srpsku. Predsjednik Vlade istakao je da se od svih nadležnih institucija, javnih preduzeća, projektanata i lokalne zajednice, očekuje maksimalno angažovanje kako bi se pripreme za izgradnju odvijale u skladu sa planiranom dinamikom.

Prema informacijama, koje su predstavnici resornih institucija iznijeli na sastanku, očekuje se da će finalni tekst nacrta zoning plana biti završen tokom mjeseca oktobra, s tim da bi cjelokupna dokumentacija trebala biti izrađena u prvom kvartalu iduće godine, nakon čega bi se moglo pristupiti izvođenju radova na terenu.

Vlada Republike Srpske na jučerašnjoj sjednici donijela je odluku o prenosu prava i odgovornosti za izgradnju i upravljanje budućim aerodromom na privredno društvo „Aerodrom Trebinje d.o.o.“.

Pored predsjednika Vlade, u radu današnjeg sastanka učestovali su i: predstavnici privrednog društva „Aerodrom Trebinje d.o.o.“, Ministarstva saobraćaja i veza, Ministarstva prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije, Instituta za građevinarstvo i ekologiju, Geodetske uprave Republike Srpske, Gradske uprave Trebinje, Puteva Republike Srpske, kao i više javnih preduzeća i institucija, uključenih u pripremu ovog projekta.

(E.M)