Politika 22.09.2021.

Predsjednik VSTV-a se sastao sa predstavnikom Ambasade SAD-a

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) Halil Lagumdžija održao je sastanak sa predstavnikom Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Stephenom Glaserom.

Tokom sastanaka, Glaser je istakao podršku VSTV-u BiH za aktivnosti koje će dovesti do pozitivnih rezultata u reformi i radu pravosuđa. Također je naglasio da pravosuđe ima najznačajniji i najteži posao u cijeloj državi s obzirom da od vladavine prava zavisi napredak i u svim ostalim sferama u društvu.

Predsjednik Lagumdžija se zahvalio na podršci radu institucije ističući da VSTV-a BiH nastoji napraviti zaokret u pozitivnom smjeru o čemu svjedoče i aktivnosti koje su poduzete u posljednjih šest mjeseci kako bi se povratilo povjerenje javnosti i profesionalne zajednice u pravosuđe.

U otvorenom razgovoru Glaseru su predstavljeni i programi, planovi i strateške aktivnosti koje VSTV BiH namjerava realizovati u narednom periodu u cilju unapređenja funkcionisanja sistema.

Pored Lagumdžije i Glasera, sastanku su ispred VSTV-a prisustvovali član Predsjedništva Sanin Bogunić, direktor Sekretarijata Admir Suljagić i šefica Kabineta Predsjedništva Marjana Popović te ispred Ambasade Sjedinjenih Američkih Država Lejla Rudalija, koordinatorica programa.

(N.S)