Politika 16.03.2021.

PREDSJEDNIŠTVO SDS-a: “Nacrt zakona o porijeklu imovine nedovoljan da bi zavrijedio našu pažnju”

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je da održavanje sjednice Predsjedništva stranke u Bijeljini predstavlja znak podrške bijeljinskom gradonačelniku Ljubiši Petroviću.

Šarović je novinarima nakon sjednice Predsjedništva SDS-a rekao da Bijeljinu smatra jednim od najvažnijih gradova u Republici Srpskoj i da je dobro to što je vodi mlad i perspektivan čovjek, uz podršku stranke.

On je naveo da je na sjednici Predsjedništva SDS-a razgovorano o perspektivi Bijeljine, kao i o drugim pitanjima važnim za stranku.

“Razgovarali smo i zauzimali stavove o prijedlozima koji su do nas došli od drugih političkih stranaka, konkretno od SNSD-a, a tiče se Nacrta zakona o ispitivanju porijekla imovine za fizička lica, pojedince odnosno funkcionere”, rekao je Šarović.

Šarović je dodao da taj nacrt “nedovoljan da bi zavrijedio pažnju SDS-a”, da će o tome obavijestiti SNSD i da će ukoliko bude upućen u dalju proceduru u Narodnu skupštinu Republike Srpske, SDS imati konkretne primjedbe.

“Smatramo da je ovakav zakon loš, nedorečen, da nudi loša rješenja te da će da stupi na snagu tek 2023. godine i daleko je ispod onog nivoa koji je predložila SDS prije nekoliko godina”, naveo je Šarović.

Šarović je ocijenio da takav zakon “ima cilj da se u što kraćem vremenu ova pitanja kroz loš zakon stave ad akta te da se priča o porijeklu imovine više ne pojavljuje u javnosti”.

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupšini Republike Srpske Tomica Stojanović rekao je da je od prije tačno godinu dana došlo do podjela u SDS-a ali da su ponovo dobili svog gradonačelnika.

Stojanović, koji je i predsjednik Gradskog odbora SDS-a, istakao je, između ostalog, da ova stranka svakodnevno jača.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović novinarima je rekao da su u završnoj fazi svi revizorski izvještaji vezani za poslovanje komunalnih preduzeće, te najavio da će biti smjena u preduzećima u kojima poslovanje nije bilo dobro.

Petrović je najavio i vanredne sjednice skupštine akcionara u komunalnim preduzećima.

(Srna/SB)

Oznake: Mirko Šarović